HTC v Las Vegas představilo neomezené předplatné i VR pro hendikepované

HTC v Las Vegas představilo neomezené předplatné i VR pro hendikepované
  • HTC Vive Pro Eye umožní ovládání virtuální reality pohledem
  • Nový model předplatného nazvaný Viveport Infinity nabídne přístup k více než 500 titulům
  • Vive Cosmos nevyžaduje externí základnové stanice, díky čemuž umožní snadné použití nejen doma, ale i na cestách

HTC si pro uživatele na veletrhu CES 2019 v Las Vegas připravilo hned několik zajímavých novinek ze světa virtuální reality. První z nich je HTC Vive Pro Eye s technologií sledování očí, která umožní nárůst obrazové kvality bez nutnosti investice do výkonnější grafické karty. Technologie zpřístupní virtuální realitu i hendikepovaným uživatelům. Velký posun způsobí i v oblasti sociálních VR zážitků, ve kterých bude možné přenášet nejen pohyby těla a hlas, ale také pohyb očí.

HTC Vive Pro Eye

Další novinkou je model neomezeného předplatného v obchodě VIVEPORT. Jedná se o světově první neomezené předplatné pro virtuální realitu, které uživatelům nabídne více než 500 titulů k okamžité instalaci. Viveport Infinity bude dostupný od 5. května 2019, kdy společnost oslaví další Vive Day. Využít jej budou moci nejen uživatelé headsetů HTC Vive, ale také majitelé Oculus Rift a všech zařízení ekosystému Vive Wave.

Výrobce také odhalil vývojářskou verzi svého příštího headsetu Vive Cosmos, který by měl přinést jednodušší instalaci i obsluhu – nevyžaduje totiž externí základnové stanice, díky čemuž umožní snadné použití nejen doma, ale i na cestách.

HTC Vive Cosmos

Zjistili jsme, že více než 85 % zájemců o virtuální realitu vnímá snadnou instalaci a použití jako nejdůležitější faktor při nákupu VR headsetu,“ řekl generální ředitel americké pobočky HTC Vive Daniel O'Brien. „Věříme že Cosmos bude skvělou volbou pro ty, kteří do VR zatím neinvestovali a zároveň nabídne skvělé zážitky i zkušeným fanouškům virtuální reality.“

V neposlední řadě HTC představilo také první implementaci nového systému Vive Reality System. Ten nabídne nové způsoby zobrazení obsahu i přechodu mezi různými virtuálními světy. Ve spolupráci se společnostmi Amazon a Mozilla výrobce také představí internetový prohlížeč pro virtuální realitu i přístupné vývojářské rozhraní, které umožní snadnou tvorbu webových stránek pro VR.

Vive Pro Viewport Infinity

Již od počátku jsme chtěli přinést produkt, který umožní přirozený a snadný přechod z reálného do virtuálního světa,“ řekl viceprezident Creative Labs HTC Drew Bamford. „Prostředí a nástroje, z nichž se Vive Reality System skládá, mají za cíl zpřístupnit prostorové výpočty každému. Přáli bychom si, aby virtuální realita nepůsobila jako přepínání aplikací, ale jako kráčení mezi různými světy.“

Partnerem zpravodajství z veletrhu CES 2019 je společnost Huawei se svým fotomobilem Mate 20 Pro.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze