Hokejisté, zpozorněte! Sense Arena představí na CES 2019 hokejového trenéra v kufru

Hokejisté, zpozorněte! Sense Arena představí na CES 2019 hokejového trenéra v kufru
  • Jde o high-tech produkt určený k tréninku profesionálních hokejistů
  • K instalaci domácí verze je zapotřebí prostor o velikosti alespoň 3,5 × 3,5 metrů
  • Multilicence pro kluby zajistí přístup k více jak sedmdesáti tréninkovým cvičením

Unikátní český produkt zaměřený na trénink a diagnostiku hokejistů využívající nejmodernější technologie virtuální reality, Sense Arena, si již brzy odbude premiéru v Las Vegas. Na světovém veletrhu spotřební elektroniky CES 2019 bude představen nejen virtuální hokejový trénink pro kluby, školní týmy či tréninková centra, ale také neméně očekávaná verze pro domácnosti v kompaktním kufříkovém balení.

Sense Arena

V Česku dnes již Sense Arenu využívají jako doplněk tréninku hokejisté týmů Bílí Tygři Liberec a Jihlavská Dukla, diagnostickou část pak Rytíři Kladno a Fakultní nemocnice v Motole. Ve Spojených státech má Sense Arenu nainstalovanou tým Colorado Springs Tigers a před podpisem je dohoda s organizací Washington The Little Caps. Multilicence zajišťuje klubům přístup k více jak sedmdesáti tréninkovým cvičením, určeným především pro rozvoj hokejového myšlení a herních činnostní jednotlivce.

Je to supr tréninková pomůcka a sám jsem se při používání pěkně zapotil. Ta technologie a reálnost prostředí jsou úžasné,“ říká dvojnásobný vítěz Zlaté hokejky a jedna z největších hvězd NHL hrající za klub Boston Bruins David Pastrňák, který vloni na podzim investoval do Sense Areny a získal zde minoritní podíl.

Sense Arena

Kufříkové all-in one řešení obsahuje zabudovaný herní počítač, dotykový monitor, klávesnici, VR helmu HTC Vive Pro resp. HTC Vive, Wireless adaptér pro Vive a předinstalovanou Sense Arenu s licencí pro domácnosti. Ta nabízí kompletní sadu cvičení jako verze pro týmy. Přihlásit se do ní mohou ale jen dva sportovci, např. otec a syn. K instalaci je pak zapotřebí prostor o velikosti alespoň 3,5 × 3,5 metrů.

Po tom, co jsme spustili řešení pro kluby, se nám začali ozývat rodiče, kteří chtěli mít Sense Arenu doma. A my jsme vyšli jejich přání vstříc. Vezeme na CES tři první prototypy našeho řešení pro domácnosti a těšíme se na to, jaký budou mít ohlas,“ uvedl Bob Tetiva, zakladatel Sense Areny.

Oficiálním partnerem Sense Areny jsou Český svaz ledního hokeje, Fakulta tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy a hokejový klub Bílí Tygři Liberec.

Partnerem zpravodajství z veletrhu CES 2019 je společnost Huawei se svým fotomobilem Mate 20 Pro.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze