Jsou záhadné objekty létající nad USA mimozemského původu?

Jsou záhadné objekty létající nad USA mimozemského původu?
Fotografie: NASA
  • Za posledních několik dní USA sestřelily tři objekty, které zachytil systém protivzdušné obrany
  • Něž došlo k sestřelení, zjišťovalo se, zda vysílají signály, nebo mají pohon
  • Nyní budou týmy pátrat po troskách, aby se zjistilo, o jaké objekty se jednalo

Nedávno se nad Spojenými státy objevil čínský balón, který americké úřady prohlásily za špionážní, a 4. února jej sestřelila stíhačka F-22 u pobřeží Jižní Karolíny. Po tomto incidentu byl systém protivzdušné obrany NORAD nastaven na vyšší citlivost a zaznamenal další tři objekty, které se pohybovaly nad územím USA a Kanady. Všechny tyto objekty byly taktéž sestřeleny a vznikla tak otázka – odkud se vzaly?

Představitelé Bílého domu podle space.com uvedli, že neexistuje žádný důkaz, že by tyto tři objekty nepocházely ze Země. První objekt o velikosti osobního auta byl sestřelen 10. února u pobřeží Aljašky. Druhý byl sestřelen o den později nad Yukonem na severozápadě Kanady a poslední byl sestřelen 12. února nad Huronským jezerem. O sestřelených objektech zatím nejsou žádné informace, ale byly zcela odlišné od čínského balónu.

Čínský vzdušný balón byl větší a letěl ve výšce asi 18 000 metrů, zatímco další subjekty byly menší a letěly níže. Poslední sestřelený objekt byl ve výšce asi jen 12 000 metrů, mohl tak ohrožovat civilní letadla. Americká armáda nejdříve objekty pozorovala, aby shromáždila jakékoliv informace, teprve poté se je rozhodla sestřelit. Zjišťovalo se například, zda mají jakékoliv pohonné schopnosti, což později John Kirby, koordinátor pro strategickou komunikaci v Radě národní bezpečnosti, vyloučil. Bylo také zjištěno, že žádný z nich nevysílal žádné komunikační signály.


Než se trosky najdou, může to trvat

Záchranné týmy aktuálně pracují na nalezení trosek všech tří objektů, aby se mohlo zjistit, o co se přesně jednalo. Mezitím je tak čas na spekulace o tom, zda se opravdu nejednalo o mimozemskou loď. NASA například minulý rok v říjnu vybrala celkem 16 lidí, kteří budou studovat neidentifikovatelné objekty na obloze po dobu 9 měsíců. Nebudou se však zaměřovat pouze na hledání UFO, ale i na jiné objekty, které nelze identifikovat jako letadla či přírodní jevy. O jaké objekty šlo v těchto třech případech si nejspíše ještě počkáme, jelikož hledání může být velmi zdlouhavé. Trosky se mohou nacházet hluboko na dně Huronského jezera a ostatní dva subjekty dopadly do odlehlé členité oblasti, kde bude prohledávání terénu taktéž obtížné.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze