Pentagon vydal zprávu o důkazech UFO

Pentagon vydal zprávu o důkazech UFO
Fotografie: unsplash.com
  • Úřad pro řešení anomálií tvrdí, že nemá žádné důkazy o mimozemské civilizaci
  • Uvádí, že většina pozorování byla výsledkem špatné identifikace běžných předmětů a jevů
  • Někteří lidé jsou ale přesvědčeni, že vláda nepodává pravdivé údaje a mimozemskou civilizaci skrývá

Úřad pro řešení anomálií (AARO) sídlící v Pentagonu nedávno zveřejnil zprávu, která měla informovat o neidentifikovatelných anomálních jevech (UAP). Tento název se začal používat místo známější zkratky UFO, jelikož zahrnuje jakékoliv jevy, které jsou pozorovány a nemusí se tedy výhradně jednat pouze o mimozemskou civilizaci, jak je zkratka všeobecně brána. Úřad však tvrdí, že nemá žádné důkazy o mimozemské civilizaci.

K dnešnímu dni AARO neobjevil žádný empirický důkaz, že nějaké pozorování UAP reprezentoval technologii mimo svět nebo existenci tajného programu, který by nebyl řádně hlášen Kongresu. Vyšetřovací úsilí zjistilo, že většina pozorování byla výsledkem špatné identifikace běžných předmětů a jevů. I když mnoho nahlášených UAP zůstávají nevyřešena, AARO soudí, že pokud by byla k dispozici další kvalitní data, většina z těchto případů by byla identifikována a vyřešena jako běžné předměty nebo jevy,“ uvádí ve shrnutí zpráva.

Zpráva také zahrnuje informaci, že ačkoliv je široce rozšířena informace, že americká vláda má ukrytý havarovaný létající talíř i s mimozemšťanem v Roswellu v Novém Mexiku, AARO žádné takové důkazy nenašel. Podle scientificamerian.com je ale velké množství lidí, kteří údajně vidělo UFO a AARO tak berou pouze jako součást skrývání mimozemské existence. Údajní pozorovatelé UFO však neposkytli žádný relevantní důkaz, který by mohl být prozkoumán.


Některé jevy, které mohou nezasvěcení považovat za mimozemský kontakt, jsou „jen“ národní bezpečností programy. Může se jednat například o stratosférický balon, špionážní letadla a další nezveřejněné akce. Někteří lidé jsou však zarytě přesvědčeni o přítomnosti UFO a žádné oficiální zprávy pro ně nejsou podstatné. Důkazem je tomu právě Roswell v Novém Mexiku, kam v roce 1947 spadl výškový balon a dodnes je ale příběh vyprávěn tak, že na místě havaroval létající talíř.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze