Klobouk nabíjející elektroniku není fikce, ale skutečnost. Uhádnete, kde je háček?

Klobouk nabíjející elektroniku není fikce, ale skutečnost. Uhádnete, kde je háček?
Fotografie: Eco Flow
  • Klobouk se solárními články dává až 12 W
  • Problémem je však jeho hmotnost

Dlouhé letní dny plné slunečního svitu nutí každého, aby se před paprsky chránil. Opalovací krém je nezbytností, stejně jako pokrývka hlavy. Co takhle její potenciál ještě využít a dopadající paprsky navíc nevyužít? Přesně taková je myšlenka, která stojí za kloboukem Power Hat od Eco Flow. Není to žádný designérský návrh nebo začátek crowdfundingové kampaně, ale reálný výrobek, který mohou američtí zákazníci získat za 79 dolarů, což by po přidání české daně činilo zhruba 2 tisíce korun.

Jedná se o klobouk s širokým okrajem, který je plný solárních článků, jimiž si můžete nabíjet telefon. EcoFlow uvádí, že dokáže nabít smartphone s kapacitou 4 000 mAh za pouhé 3-4 hodiny. Solární články klobouku Power Hat jsou vyrobeny z tenkého, pružného materiálu, který se nazývá monokrystalický křemík s pasivovaným emitorovým a zadním kontaktem (PERC). Při plném osvitu a při ideálním úhlu je tak schopen dávat až 12 W, které můžete čerpat pomocí konektorů USB-A a USB-C ve spodní části.

Power Hat má krytí IP65, což znamená, že je prachotěsný a odolá proudu vody z jakéhokoli směru. Hodí se tak, jak ukazuje propagační video, třeba na ryby. Nějaká náročnější sportovní aktivita však nejspíše nepřipadá v úvahu, protože všechna ta elektronika navýšila hmotnost klobouku na poměrně znatelných 370 gramů. A nelze pochybovat o tom, že jeho velká plocha bude dělat problémy i při větru.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze