Reproduktor Urbanista Malibu slibuje nekonečnou výdrž díky solárnímu panelu

Reproduktor Urbanista Malibu slibuje nekonečnou výdrž díky solárnímu panelu
Fotografie: Urbanista
  • Využívá nový materiál Powerfoyle
  • Základní 30h výdrž tak lze prodloužit do nekonečna
  • Této možnosti odpovídá i cena

Jak prodloužit výdrž zařízení poháněných na baterie? Jistou možností je využití solárních panelů. Smysl to má prozatím u zařízení, které mají malý odběr, například hodinky. Nebo sluchátka, jak se nás snaží přesvědčit společnost Urbanista. Její modely Los Angeles a a Phoneix mají při dostatečném vystavení slunečním paprskům virtuálně nekonečnou výdrž. Použitý solární článek Powerfoyle má navíc vyšší účinnost. Díky tomu nevyžaduje nutně přímé sluneční záření, ale spokojí se i například se světlem v místnosti.

Urbanista Malibu
Reproduktor má odolnost IP67.

Přesně to by měl umět i bezdrátový reproduktor s názvem Malibu. Podle švédského výrobce je to první samonabíjecí reproduktor pro outdoorové aktivity na světě poháněný technologií solárních článků Powerfoyle. Díky odolnosti IP67 vás přímo vybízí k tomu, abyste si ho s sebou vzali na pláž nebo jinam do přírody, kde nejvíce vyniknou jeho dobíjecí schopnosti. A pro případ, že slunce zrovna nesvítí, lze dobíjet normálně ze sítě. Akumulátor má dost energie na 30 hodin hraní.

Urbanista Malibu
Stav nabíjení můžete sledovat v aplikaci.

Kolik přesně energie vyrobí solární panel výrobce zatím nesděluje, jen opatrně naznačuje, že by za určitých podmínek mohl nahradit konvenční nabíjení a pokud ne, tak alespoň zásadně prodlouží výdrž. Za takovou možnost ale bude potřeba řádně připlatit. Cena pro evropský trh byla stanovena na 169 €, tedy nějakých 4100 korun. Prodej bude zahájen během října.

Urbanista Malibu
Vedle béžové se bude prodávat i černá varianta.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze