Kompaktní novinka Sony ZV-1 s otočným displejem cílí na vlogery a tvůrce obsahu

Kompaktní novinka Sony ZV-1 s otočným displejem cílí na vlogery a tvůrce obsahu
Fotografie: sony.com
  • Spoléhá na 20,1Mpx 1,0" Exmor RS CMOS senzor s ohniskem 24 až 70 mm
  • Videa lze natáčet až ve 4K rozlišení při 24/30 FPS
  • K předobjednávkám zákazníci obdrží praktický grip jako dárek

Sony skrze oficiální stránky představilo novou kompaktní kamerku s označením ZV-1. Fotoaparát podobný modelům z řady Sony RX100 nabízí jednoduché ovládání, otočný displej a možnost natáčení do 4K.

Novinka spoléhá na 20,1Mpx 1,0" Exmor RS CMOS senzor pocházející z modelu RX100 VII. Snímač nabídne ohnisko s rozsahem 24 až 70 milimetrů se světelností f/1.8 až f/2.8 a doplní jej zabudovaný ND filtr. Video lze nahrávat až ve 4K rozlišení ve 24/30 snímcích za sekundu a nechybí ani podpora slo-mo v 240, 480 nebo až 960 FPS. Při natáčení videa z ruky potěší přítomnost optické a digitální stabilizace, přestože se o vyloženě outdoorovou kamerku nejedná.

Jednou z hlavních výhod je otočný displej, který lze dostat do různých úhlů, a mít tak přehled o tom, co se děje při natáčení sebe sama. Dotyková LDC obrazovka má uhlopříčku tři palce a umožňuje rychlé přeostřování dotykem.

Na těle fotoaparátu najdeme dedikované tlačítko pro nastavení bokeh efektu a nechybí ani speciální režim rychlého přeostřování mezi obličejem (s ostřením na oko) a předmětem vloženým do záběru. Kamerka je tak díky tomu ideální pro vlogery nebo další tvůrce videoobsahu.

Sony ZV-1

Přestože fotoaparát disponuje pokročilým mikrofonem, nechybí ani jack pro připojení mikrofonu externího. Z konektorové výbavy na těle najdeme microHDMI a zastaralejší microUSB, skrze které probíhá nabíjení. Mezi dokoupitelným příslušenstvím bude také speciální grip s Bluetooth propojením, který umožní rychlé a pohodlné ovládání. Kamerku si můžete na našem trhu předobjednat za výrobcem doporučenou cenu 21 900 Kč se zmíněným gripem (Sony GP-VPT2BT) v hodnotě přes pět tisíc korun jako dárek.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze