Konec sdílení hesel u Disney+ je tady. Kolik si za dalšího člena připlatíte?

Konec sdílení hesel u Disney+ je tady. Kolik si za dalšího člena připlatíte?
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Předplatné se bude nově vztahovat pouze na jednu domácnost, přičemž další člen bude stát 119 Kč měsíčně
  • Do zítřejšího dne lze využít slevy na tři měsíce, kdy bude předplatné stát 69 Kč
  • Disney+ bude nabízet tarif Standard a Premium

Streamovací služba Disney+ již před časem oznámila, že zasáhne proti sdílení hesel mimo jednu domácnost. Rozhodla se tak udělat stejný krok jako před časem Netflix. Pokud vám nyní ještě sdílení hesel funguje, brzy již tato možnost skončí a bude potřeba si dokoupit dalšího člena za 119 Kč měsíčně. V případě, že uvažujete o koupi předplatného, máte do zítřejšího dne možnost slevy, a to na první tři měsíce, kdy budete platit pouhých 69 Kč měsíčně.

Jak uvádí přímo Walt Disney, konec sdílení hesel kromě Evropy zasáhne i USA, Kanadu, Kostariku a další státy. Předplatné se tak nově bude vztahovat pouze na jednu domácnost a přístroje, které se primárně v domácnosti využívají. Pakliže se tedy bude chtít přihlásit někdo z jiné adresy, bude již potřeba dokoupit takzvaného Extra člena, který bude za již zmíněný příplatek. Člen navíc pak může mít už pouze jeden účet – je tedy určen pouze pro jednoho.

Disney+ kromě zrušení sdílení hesel přistoupil i ke zdražení předplatného. Aktuálně tak vyjde roční předplatné na 1 990 Kč nebo 199 Kč měsíčně. Tarif Standard nabízí přehrávání v HD kvalitě. Jestliže chcete přehrávání v kvalitě 4K, bude potřeba objednat Disney+ Premium. Měsíční předplatné stoupne na 299 Kč nebo 2 990 Kč ročně. Částka za člena navíc se pak podle Disney strhává pravidelně každý měsíc.


Streamovací služba si od tohoto kroku slibuje to stejné jako Netflix – získání více předplatitelů. Netflix byl první, který tento uživatelsky neoblíbený krok udělal, a vyplatilo se, jelikož získal miliony nových předplatitelů. Nabídka Disney+ je také bohatá, a tak se dá předpokládat, že počty předplatitelů porostou. Navyšování předplatných napříč platformami ale také znamená, že si někteří předplatí danou službu jen na měsíc či dva a poté ji změní. To jim umožní podívat se postupně na všechny novinky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze