Sdílíte účet na Disney+? Pak se připravte na to, že od září to už nebude možné

Sdílíte účet na Disney+? Pak se připravte na to, že od září to už nebude možné
Fotografie: Disney
  • Disney+ zavádí od září po vzoru Netflixu zákaz sdílení hesel mezi domácnostmi
  • Nové tarify přinesou vyšší ceny i různé úrovně kvality přehrávání, včetně reklam
  • Je tak možné, že předplatitelé budou střídat platformy podle nabízeného obsahu

Disney+ je u nás oblíbená streamovací platforma, která doposud nabízela sdílení hesel s dalšími domácnostmi. To se ale již za několik týdnů změní a každá domácnost si bude muset zaplatit své předplatné. Disney se tak rozhodl jít ve šlépějích Netflixu, který tímto krokem získal obrovské množství nových předplatitelů. Jak uvádí theverge.com, zákaz sdílení hesel začne naplno platit od září.

Kromě této změny vás ale také čeká i změna tarifů, ze kterých si budete moci vybrat. Pokud máte aktuálně předplacený tarif, tak dojde k přejmenování na Disney+ Premium a jeho cena bude 11,99 eur (303 Kč). Tento tarif by pak měl nabídnout přehrávání ve 4K kvalitě. Dále si budete moci vybrat tarif Disney+ Standard, který vyjde na 8,99 eur (227 Kč) a nabídne přehrávání ve Full HD se zvukem Dolby Atmos 5.1. Nejnižší tarif Disney+ Standard with Ads pak bude stát 5,99 eur (151 Kč), ale je potřeba počítat s reklamou.

Není jasné, zda budou nové podmínky platit hned od 1. září, nebo budou nabíhat postupně dle země, ale je jasné, že České republiky se tato změna nevyhne. Netflix ukázal, že tento krok neznamenal odliv sledujících, ale naopak vyšší zisky. „Zásah proti sdílení hesel pro ostatní streamovací platformy fungoval příznivě. Je to strategie, která dobře funguje pro růst tržeb. Streamování však vyvolává u spotřebitelů mnoho frustrace,“ uvedla podle wired.com analytička Sarah Henschel.


Může se tak jednoduše stát, že předplatitelé, kteří mají nyní například tři streamovací platformy, se rozhodnou mít jen dvě nebo jednu s tím, že je budou následně měnit. Ne všichni totiž sledují na dané platformě vše, a tak si budou volit mezi tou, která nabídne v daný měsíc premiéru filmu či seriálu, na který se bude chtít předplatitel zrovna dívat. Výhodou u všech těchto předplacených služeb je, že si je můžete předplatit jen na měsíc a pak svůj výběr změnit.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze