Všimli jste si těchto chyb v seriálu Ztraceni?

Všimli jste si těchto chyb v seriálu Ztraceni?
Fotografie: Wolt Disney Studios Home Entertainment
  • Seriál Ztraceni se začal v Česku vysílat v roce 2005
  • Během natáčení udělali filmaři chyby, kterých si každý nevšimne

Dramatický seriál, který vytvořili Jeffrey Lieber, J.J. Abrams a Damon Lindelof. Natáčení seriálu probíhalo na ostrově Oahu na Havaji. První epizoda byla odvysílána na stanici ABC 22. září 2004. V Česku proběhla premiéra o půl roku později, konkrétně 22. ledna 2005 na stanici AXN. Jedná se o jeden z nejdražších televizních seriálů. Jen natočení prvního dílu stálo 10 milionů dolarů. Dohromady má seriál 6 řad a natáčel se 6 let. Za celou tu dobu byl seriál nominován na mnoho cen. V roce 2006 vyhrál Zlatý Glóbus za nejlepší televizní seriál. I v takto ikonickém seriálu, který v té době u nás neměl obdoby, se nacházejí chyby. Všimli jste si některé z nich i vy?

Chyby v seriálu

  1. Mnozí z vás si pravděpodobně nevšimli chyby, která se objevila v páté epizodě seriálu s názvem Bílý králík. Zatímco Hurley, Charlie a Jack diskutují o nedostatku vody, Jack vyhrkne: „Já o ničem nerozhoduji!“. Zatímco to říká, v pozadí je vidět procházející se ženu s mužem. Poté, co se Hurley zeptá: „Proč ne?“, kamera se vrátí zpět na Jacka a kolem prochází opět úplně stejný pár. Strašidelné. Je to pouhá chyba kontinuity, nebo nevysvětlitelná ostrovní magie?
  2. Během Jackova flashbacku v Bílém králíkovi vyhrkne „Ne!“ a rozpačitě se otočí. Když to udělá, můžeme vidět Jina, jak stojí v řadě vedle Jacka. Hned v následující epizodě ve flashbacku Sun vidíme stejnou událost z její perspektivy. V této sekvenci se Jin postaví do řady za Jacka, nikoli do protější řady vedle něj.
  3. V díle s názvem Každý správný kovboj má problémy s tátou Boone a Locke objeví ve skalnaté oblasti slavný poklop. Kolem jsou poházeny velké kameny a zdá se, že se muži nacházejí v údolí. Pozdější epizody však jasně ukazují poklop na ploché mýtině v džungli, kde o žádných skalách ani svazích údolí nemůže být řeč.
  4. Všeobecně si můžeme docela často všímat toho, že lidé mají během akčních scén v rukách jiné zbraně a během všech sérií můžeme vidět v některých scénách členy štábu a dalších lidí, kteří se na natáčení podíleli.
  5. V epizodě s názvem Na moři, která je první ve druhé sérii John spouští Kate do poklopu takovou rychlostí, že si John odře ruce do krve. V dalším díle má John ale ruce úplně zdravé, přestože se vše odehrává chvíli po předešlém incidentu.
Ztraceni (Lost)

Zajímavosti

  • První a poslední záběr seriálu je stejný. Zaměřuje se na Jackovo (Matthew Fox) oko.
  • Na psaní scénáře se podíleli i psychologové.
  • V televizní premiéře na stanici ABC sledovalo první díl necelých 19 milionů diváků.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze