Korean Air ruší oblíbené občerstvení během letů kvůli častým turbulencím

Korean Air ruší oblíbené občerstvení během letů kvůli častým turbulencím
Fotografie: unsplash.com
  • Od 15. srpna zrušila letecká společnost v ekonomické třídě možnost objednání instantních nudlí ramyeon
  • Rozhodla se tak na základě přibývajících turbulencí a rizika popálení cestujících
  • Cestující místo toho budou mít k dispozici samoobslužný snack bar

Korean Air patří mezi špičkové letecké společnosti, které nabízejí slušný komfort i v ekonomické třídě. Pokud s touto společností poletíte delší trasu, pak si v rámci letenky můžete kdykoliv říct o jakýkoliv nápoj, a to i alkoholický, a stejně si můžete říct o něco k jídlu. Většinou jsou vám nabízeny nejrůznější oříšky či bonbony, Korean Air ale mimo to nabízí i instantní nudle ramyeon, které byly podávány v papírovém kelímku, do kterého letuška nalila horkou vodu.

Tomu je teď ale podle CNN konec, jelikož letecká společnost toto oblíbené jídlo vyřadí z nabídky. Na vině není nic jiného než turbulence, kterých neustále přibývá, a čím dál častěji tak docházelo k popálení cestujících i personálu. Nařízení začalo platit 15. srpna a platí pro ekonomickou třídu. „V případě služby ramyeon dochází často k popáleninám kvůli horké vodě. V ekonomické třídě musí letušky přesunout několik šálků nudlí naplněných horkou vodou najednou a cestující jsou namačkáni, takže riziko popálení je vysoké,“ uvedla společnost.

Korean Air je 11. nejlepší leteckou společností na světě a aby neztratila na své atraktivitě, rozhodla se pro zřízení samoobslužného snack baru, který bude nabízet sendviče, corn dogs, pizzu a teplé kapsičky. Ačkoliv se na palubě podávají i horké nápoje jako káva a čaj, rozhodně je obsah horké vody nižší než při podávání instantní polévky.


Toto rozhodnutí je součástí proaktivních bezpečnostních opatření v reakci na zvýšené turbulence, jejichž cílem je předcházet popáleninovým nehodám,“ uvedl pro TIME mluvčí Korean Air. Turbulence nejsou během letu nic neobvyklého, ale v posledních letech se jejich četnost a síla zvyšuje. Pokud se o turbulenci ví, piloti se jí snaží vyhnout nebo informují pasažéry, aby se připoutali. Letadlo se ale může ocitnout v nečekané turbulenci, kdy letadlo udělá nepředvídatelný pohyb a dokáže vymrštit nepřipoutaného cestujícího ze sedačky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze