Panasonic na český trh uvedl dvě OLED novinky řady FZ. Začínají na 60 tisících

Panasonic na český trh uvedl dvě OLED novinky řady FZ. Začínají na 60 tisících
  • Panasonic uvedl na náš trh dva nové designové OLED televizory FZ950 a FZ800
  • Oba charakterizuje vysoké 4K rozlišení a velká úhlopříčka obrazovky
  • Základní cena se dostala pod hranici 60 tisíc korun

Novinky od Panasonicu, modely FZ800 a FZ950, jsou k dispozici s úhlopříčkou 55 palců a 65 palců. Tvorbu obrazu řídí výkonný inovovaný procesor HCX, který přepočítává vstupní obraz na vyšší rozlišení až do 4K a zároveň řídí dynamický rozsah (HDR). Televizory podporují standard HDR10, s nímž pracuje UHD Blu-ray a streamovací služby jako Netflix, Amazon a YouTube. Podpora HLG zajistí plnou kompatibilitu s televizním vysíláním i v budoucnosti.

Díky dalším možnostem procesoru HCX, který pracuje s procesy využívanými v profesionálních studiích, je dosaženo reálnějších barev a lepšího zobrazení černé barvy, než udává zdrojový obrazový signál. Černou v osvětlených místnostech dál zlepšuje filtr Absolute Black, který pohlcuje okolní světlo a zabraňuje jeho odrazu.

Panasonic FZ800E

Model FZ950 vyniká špičkovým audiosystémem Dynamic Blade, jenž vznikl ve spolupráci s legendárním výrobcem Technics a využívá až 10 reproduktorů ve třech frekvenčních pásmech. Tento výkonný systém je důmyslně skryt očím diváka a neruší designové provedení přístroje s velmi tenkým rámečkem.

Minimalistické provedení podstavců obou modelů ladí s televizorem a vyvolává dojem vznášející se obrazovky. Design předurčuje využití televizorů v moderních interiérech a vyniká použitím špičkových materiálů i jejich precizním zpracováním.

Panasonic FZ800E

OLED televizory Panasonic nabízejí možnost sledovat vysílání i uložený obsah odkudkoliv. S aplikací Panasonic TV Remote 2 mohou uživatelé z tabletu nebo smartphonu streamovat z internetu živé vysílání nebo sledovat filmy uložené na externím disku připojeném k televizoru, a to i na cestách. Aplikace umožňuje kdykoli spustit nahrávání vysílaného programu na disk, přerušit sledování a plynule navázat třeba v hotelu na pracovní cestě. TV Aplikace Panasonic Remote App 2 umožňuje i vzdáleně naprogramování nahrávání pořadu. I na dovolené se tak díky funkci TV Anywhere mohou uživatelé podívat na fotbalový zápas či záznam koncertu.

Panasonic FZ800E

Oba nové televizory nabízejí i další pokročilé funkce, jako například přenos obrazu do tabletu nebo telefonu v rámci domácí Wi-Fi sítě, což umožní například sledování konce filmu nebo sportovního přenosu při usínání v ložnici, a také podporu streamovacích služeb, jako Youtube či Netflix. Přehrávání a nahrávání obrazu a zvuku z externích zdrojů umožňují 3 USB porty, slot na karty SD a Bluetooth. Komunikaci se sítí a potažmo využití všech chytrých funkcí i přehrávání z centrálního domácího úložiště či počítače zajišťuje kabelové rozhraní a bezdrátový Wi-Fi adaptér. Díky duálním tunerům DVB-T/T2/DVB-S2/DVB-C může uživatel jeden televizní kanál sledovat a druhý nahrávat. Samozřejmostí u moderních přístrojů je také podpora HbbTV 2.0.

Televizory Panasonic FZ800 a FZ950 jsou nyní k dostání u autorizovaných prodejců za koncové doporučené ceny od 59 990 Kč za 55palcový model FZ800 po 109 990 Kč za 65palcovou variantu FZ950.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze