LG brzy představí „Agenta AI“ v podobě roztomilého robota do domácnosti

LG brzy představí „Agenta AI“ v podobě roztomilého robota do domácnosti
Fotografie: LG
  • Robot může zastoupit klasický alarm v domácnosti, ale také ovládat další chytrou elektroniku
  • Také umí detekovat náladu majitele pomocí rozpoznávání hlasu a výrazu v obličeji

Součástí exhibice společnosti LG na blížícím se veletrhu CES 2024 v Las Vegas se podle nejnovějších zpráv stane i zajímavě vypadající „AI Agent“. Co všechno má ale tento roztomile vypadající robot do domácnosti z dílny jihokorejského výrobce vlastně umět?

Chytrý robot na kolečkách k vašim službám

Za zmínku stojí již samotný design robota, který má dvě nohy s kolečky, umí interagovat s lidmi pomocí hlasu, rozpoznávat obrázky a mnohé další. Podle lgnewsroom.com se bude jednat o velmi praktického pomocníka do chytré domácnosti, který se umí rychle pohybovat, učit a zapojovat se do lidských interakcí. Zároveň má pomoci naplnit vizi „Zero Labor Home“ společnosti LG, kdy by obyvatelé domácnosti měli být oproštěni od všech nudných domácích prací.

LG AI agent

Z přiložených renderů je patrná, že velká obrazovka umí prezentovat různé emoce formou animovaných očí. V informacích od výrobce se dále uvádí, že se ve své podstatě jedná o „smart hub“ pro chytrou domácnost na kolečkách, který se umí propojit s dalším chytrým příslušenstvím a ovládat jej. Srdcem tohoto robota je platforma Qualcomm Robotcs RB5, která umožňuje využívání AI funkce, jako je rozpoznávání obličeje. Robot ale zároveň díky integrované kameře a dalším senzorům umí monitorovat v reálném čase údaje v domácnosti, jako je teplota, vlhkost či kvalita vzduchu. Problém robůtkovi dokonce nedělá ani zastat funkci chůvičky a kontrolovat domácí mazlíčky.

Poslouží i jako alarm v domácnosti

Zároveň může posloužit jako zástupce klasického alarmu, neboť může v době nepřítomnosti procházet jednotlivé místnosti a třeba i upozornit majitele v případech, kdy zapomněli otevřené okno nebo rozsvícená světla. Je-li v domácnosti chytrá zásuvka připojená ke spotřebiči, nedělá robotovi problém ponechaný spotřebič tímto způsobem vypnout a šetřit tak energii.

LG AI agent

Jakmile se majitel vrátí domů, přivítá jej ve dveřích a zároveň vypozoruje jeho momentální rozložení skrze rozpoznávání hlasu a výrazu v obličeji. Na základě toho může automaticky vybrat hudbu, která má odpovídat dané náladě. Stejně tak může uživatelům podávat informace o dopravní situaci, počasí, denním rozvrhu nebo jim připomenout, aby si vzali léky.

„Náš přelomový Agent AI s umělou inteligencí kombinuje špičkové technologie autonomní mobility a umělé inteligence s pokročilými komunikačními schopnostmi a službami, které zákazníkům pomohou zbavit se domácích povinností,“ řekl Lyu Jae-cheol, prezident společnosti LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. „Společnost LG, která se zabývá řešeními pro chytrý život, bude i nadále pomáhat zákazníkům zažít chytřejší a příjemnější chvíle v domácnosti.“

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze