LG na veletrh CES 2020 veze nové TV. Zvládají přehrávat 8K videa

1
LG na veletrh CES 2020 veze nové TV. Zvládají přehrávat 8K videa
  • Všechny nové modely mají zvládat přehrávat 8K videa s 60 FPS
  • Osazen je zbrusu nový procesor Alpha9 3. generace
  • Výsledkem má být mnohem ostřejší a jasný obraz

LG formou tiskové zprávy informovalo o nových řadách svých chytrých televizí, které přiváží na blížící se veletrh CES 2020. V prvé řadě jde o prémiové televizory LG SIGNATURE OLED s úhlopříčkami 77 a 88 palců. Ty doprovodí řada TV NanoCell s modely Nano99, Nano97 a Nano95. Kompletní trojlístek má být nabízen v úhlopříčkách 65 a 75 palců.

Nové modely LG pro rok 2020

Všechny novinky jsou vybaveny displeji s ultra vysokým 8K rozlišením. LG však vyzdvihuje, že jsou televizory připraveny i na budoucnost. Tím je myšlena schopnost přehrávat videa v nativním 8K rozlišení z USB či HDMI 2.1, a to včetně podpory kodeků HEVC, VP9 a AV1. Zdrojová videa se navíc mohou chlubit i 60 FPS.

Nejnovější televizory LG s 8K rozlišením jsou též osazeny vylepšeným procesorem Alpha9 3. generace s umělou inteligencí, která dokáže přinést co možná nejlepší kvalitu obrazu a zvuku z jakéhokoliv zdroje, a to včetně dopočítávání z nižších rozlišení. Zmíněný procesor dokáže na obrazovce rozpoznávat tváře a text a ideálně na ně zaostřit.

LG také zdůrazňuje možnost napojení televize na vaši chytrou domácnost. Všechny nové modely podporují Apple AirPlay 2 a HomeKit. Samozřejmostí je i podpora konkurenčních platforem Google Asistent a Amazon Alexa. Konkrétní specifikace televizí, včetně koncových cen, LG ještě neprozradilo.

Diskuze ke článku
Božena
Proč stále tak velké obrazovky?
Každý nemá tak dobré oči, aby celou tu plochu přehlédl
a nemá tak velký byt, aby se mu tam televize vešla.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze