LG televizory pro rok 2020: malý OLED, filmařský mód i stále zapnuté mikrofony

1
LG televizory pro rok 2020: malý OLED, filmařský mód i stále zapnuté mikrofony
  • Nejmenší OLED má úhlopříčku 48 palců
  • LG s novými modely míří na hráče, nabídne G-Sync i FreeSync
  • Půjde vypnout vylepšování obrazu
  • Vestavěné citlivé mikrofony pro hlasové ovládání nebude potřeba aktivovat

Když se řekne LG a TV, nemusí jít hned o nejrůznější rolovaltelné kusy, ale také „normální“ televize, i když i zde LG experimentuje s tím, co všechno může takový televizor nabídnout a jak má vypadat.

Jedním z příkladů je i řada Gallery, která, jak její název napovídá, sází na samotný vzhled: visí na zdi prakticky jako obraz a snaží se i tak působit. Řada Gallery nabídne úhlopříčky 55, 65 a 77 palců a podle LG je prostřední model tenký pouze 20 milimetrů. S něčím podobným už přišlo LG dříve, ale nyní už není potřeba krabička s dodatečnou elektronikou a porty. Vše se vešlo přímo do těla televizoru. Pro úplnost dodejme, že s podobným přístupem se snaží zaujmout i Samsung a jeho řada Frame.

LG OLED

Když si nechcete dělat z pokoje Louvre, najdete si v nabídce dalších OLED televizorů také něco zajímavého. Například velikost 48 palců, kterou jistě ocení všichni ti, kteří ve svém pokoji zápasí s místem, ale přesto si chtějí dopřát moderní OLED. LG tvrdí, že na tak velké ploše je hustota pixelů stejná jako u 96" 8K televize. S malým modelem LG zřejmě míří na mladší generaci a hráče. Vyzdvihuje totiž nízký input lag (13 ms) a podporu G-Sync nebo FreeSync pro dosažení variabilní obnovovací frekvence.

LG OLED

Mezi další přednosti televizorů pro rok 2020 ještě patří procesor Alpha 9 Gen 3, který je schopen rozeznat, co právě sledujete a podle toho aplikovat algoritmy na úpravu obrazu. Mnozí však určitě ocení i opačný přístup, který se jmenuje FilmMaker Mode a který všechny podobné vymoženosti vypne a umožní vám vychutnat si film tak, jak to jeho tvůrci zamýšleli. Někdy je méně více a LG zjevně reaguje na kritiku, která se tu tam ozývala z Hollywoodu.

LG OLED

Další zajímavostí budou i vestavěné citlivé mikrofony u prémiových modelů. Ovládání hlasem sice není nic nového, ale až doposud bylo potřeba najít dálkové ovládání a aktivovat naslouchání příkazům. Nové mikrofony přímo v televizorech jsou tak citlivé a navíc stále zapnuté, že už nebudete muset ani hnout prstem, a to doslova. Pokud se obáváte o své soukromí, můžete je samozřejmě deaktivovat.

Diskuze ke článku
Alois Jirasek
Alois Jirasek
Filmarsky mod? Takze si konecne budem moci prehrat nejnovejsi 3D filmy na bluray nebo se budem muset spokojit s kinem a bluray vyhodit do kose nebo si koupit drahou sestavu projektoru ..... pripadne se poohlidnout po poradne LG televizi v bazaru, kde jeste 3D filmovy prumysl v TV nezakazal?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze