Majitelé koček v Německu nesměli své mazlíčky pouštět ven

Majitelé koček v Německu nesměli své mazlíčky pouštět ven
Fotografie: unsplash.com
  • Kočky z města Walldorfu nesměly chodit ven tři měsíce
  • Tamní úřady se tak snažily chránit skřivana chocholatého, který je v Německu ohrožený

Majitelé koček v jednom německém městě nesměli pouštět své kočky ven celé tři měsíce. Toto nařízení vyhlásily tamní úřady v květnu. Lidé ve Walldorfu nesměli pouštět své kočičí mazlíčky ven, aby ochránili ohrožený druh ptáka, konkrétně skřivana chocholatého.


Podle německých úřadů je tento druh ohrožený ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko a širším okolí. Ve Walldorfu zbyly pouze tři hnízdící ptáci. Lidé mohli se svými mazlíčky chodit ven pouze na vodítku dlouhém maximálně dva metry. Zákaz skončil tento týden a kočky už mohly opět volně chodit po ulicích. Pokud kočka z domu utekla a skřivana zranila nebo dokonce zabila, museli její majitelé zaplatit pokutu ve výši 50 tisíc eur (přibližně 1,3 miliony korun).

Není zcela jasné, zda uzavření koček ve Walldorfu skřivanům pomohlo, ale nakonec úřady uzavírku zrušily o dva týdny dříve, než se původně očekávalo. Ptáci, kteří se vylíhli letos na jaře, jsou již dostatečně vyvinutí – nejsou tak zranitelní jako čerstvě vylíhnutá mláďata. Podle bbc.com by se příští rok na jaře mělo opatření opakovat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze