Microsoft ve snaze vylepšit Cortanu odkoupil další společnost

Microsoft ve snaze vylepšit Cortanu odkoupil další společnost
  • Odkoupení se týká společnosti Semantic Machines, která se soustředí na vývoj konverzační umělé inteligence, jež by zněla více jako člověk
  • Společnost založila v roce 2014 dvojice průkopníků v oblasti umělé inteligence
  • Microsoft chce jejich poznatky nasadit do svých botů ve Skypu a především samozřejmě do asistentky Cortany

O rozrůstání a stále větší důležitosti hlasových asistentů jsme psali již několikrát, a tak není divu, že se je snaží jejich tvůrci neustále vylepšovat. Ani Microsoft, který zatím ve hře o chytrou domácnost zaostává, na rozvoj svých hlasových služeb nezapomíná. Softwarový gigant totiž odkoupil startup jménem Semantic Machines, který se od roku 2014 soustředí na vývoj konverzační umělé inteligence, jež by zněla a odpovídala více jako člověk.

Tým ze Semantic Machines přecházející k Microsoftu
Tým ze Semantic Machines přechází k Microsoftu

Systém pro vylepšování svého hlasového projevu využívá strojové učení a Microsoft jej chce zcela pochopitelně naroubovat na své boty ve Skypu a samozřejmě také do své modré virtuální asistentky Cortany.

Společnost Semantic Machines byla založena před čtyřmi lety profesorem Danem Kleinem a bývalým vedoucím pracovníkem pro vývoj řeči v Applu Larrym Gillickem. Oba jsou přitom bráni za průkopníky v oblasti hlasové umělé inteligence, takže Microsoft nepochybně získal velkou posilu.

Zdroj: blogs.microsoft.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze