Xiaomi představuje svou vlastní virtuální asistentku Xiao Ai

Xiaomi představuje svou vlastní virtuální asistentku Xiao Ai
  • Novou asistentku zatím najdeme jen ve smartphonu Xiaomi Mi MIX 2S, ale měla by se rozšířit do řady chytrých spotřebičů tohoto čínského výrobce
  • Minimálně prozatím je však určena čistě pro čínský trh
  • Již brzy bychom se ovšem v rámci partnerství mohli na západě dočkat chytrého reproduktoru s Cortanou od Microsoftu

Virtuální asistenti hýbou světem technologií, a tak není divu, že každý chce mít svého vlastního. Výjimkou není ani čínské Xiaomi, které je známé výrobou celé řady chytrých spotřebičů, koloběžek, televizí a samozřejmě především smartphonů. Jejich nová asistentka nalezne domov v řadě chytrých spotřebičů a jmenuje se Xiao Ai, což se nebudeme západním uživatelům moc dobře vyslovovat, ale pro ty ani tato asistentka není určena.

Xiao Ai je totiž naprosto zřetelně určena pro domovský trh, jelikož nabízí hlubokou integraci řady aplikací populárních v Číně, jako je třeba WeChat. Předinstalovaná bude v novém telefonu Xiaomi Mi MIX 2S, ale může jí mít každý uživatel telefonu Xiaomi s nejnovější čínskou verzí nadstavby MIUI. Prozatím se přitom tato funkce nechystá do žádné jiné země.

Zatímco v Číně může mít tedy Xiaomi v telefonech vlastní asistentku a určitě se dostane postupně také do řady dalších produktů, my bychom se mohli na západě dočkat jiné alternativy. V novějších telefonech lze mimo Čínu využívat Google Asistenta, avšak prozatím jediný chytrý reproduktor Mi Ai si s telefony nerozumí. Xiaomi ale nedávno uzavřelo partnerství s Microsoftem a už nyní kolují zvěsti o chytrém reproduktoru tohoto výrobce s Cortanou na palubě.

Partnerem zpravodajství o Xiaomi je společnost Witty Trade s.r.o. provozující webové stránky Xiaomi-Czech.cz.

Zdroj: theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze