Microsoft změní oslovení své virtuální asistentky

Microsoft změní oslovení své virtuální asistentky
  • Namísto vcelku zaběhnutého typu oslovení „Hey Cortana“ postačí na asistentku prostě jen zavolat jménem „Cortana“
  • Této změny se jako první dočkají chytré reproduktory s asistentkou od Microsoftu na palubě
  • Postupně se nové fráze máme dočkat také ve Windows 10 I na iOS a Androidu

Microsoft se chystá změnit aktivační frázi své virtuální asistentky Cortany. Zatímco nyní jí lze aktivovat vcelku tradičním pokynem „Hey Cortana“, již brzy bude možné na asistentku zvolat prostě jen „Cortana“. Dle Microsoftu bude toto oslovování asistentky pro spoustu lidí mnohem snazší, přičemž změna příkazu se projeví nejprve v chytrých reproduktorech s Cortanou na palubě a postupně se dostane i do Windows 10, Androidu a iOS. Microsoft se přitom nechal slyšet, že změnu implementoval již minulý týden do reproduktoru Harman Kardon Invoke a původní fráze „Hey Cortana“ prý prozatím také stále funguje.

Harman Kardon Invoke s Cortanou

Služba od Microsoftu se tak tímto oslovením přiblíží o něco více Alexe od společnosti Amazon, s níž uzavřel Microsoft loni partnerství. To hovoří o spolupráci v rámci integrace obou asistentek do zařízeních od ostatních výrobců. Dokonce i na počítačích bychom tak měli již brzy dostat přístup k Alexe skrz již integrovanou Cortanu. Jak přesně bude tato spolupráce vypadat a především v praxi fungovat však stále nevíme.

Obě společnosti tvrdí, že každý asistent má své silné stránky a nepochybně také rezervy, avšak díky této spolupráci se mohou začít skvěle doplňovat, což má být pro koncového zákazníka samozřejmě pozitivní zprávou. Zároveň zve Amazon k tomuto partnerství i Apple a Google, byť jejich zapojení je vysoce nepravděpodobné. Apple si hraje rád jen na svém písečku a Google chce prosazovat pouze svého Asistenta, který v mnoha ohledech již nyní konkurenci překonává. Nebylo by tedy v zájmu Googlu se o takovou technologii dělit.

Zdroj: theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze