Muž se nechal naočkovat proti Covidu celkem 217krát. Jaký to na něj mělo vliv?

Muž se nechal naočkovat proti Covidu celkem 217krát. Jaký to na něj mělo vliv?
Fotografie: unsplash.com
  • 62letý muž pocházející z německého Magdeburgu podstoupil 217 očkování během 29 měsíců
  • V lednu 2022 se nechal naočkovat dokonce 48krát, následně jej zadržela policie
  • Vědci z jeho krve neobjevili žádné vedlejší účinky očkování, ani snížení imunity

Nově zveřejněná studie v časopise Lancet Infection Diaseases popisuje dopad velkého počtu očkování na člověka. 62letý muž žijící v německém Magdeburgu se úmyslně nechal naočkovat vakcínou proti Covid-19 celkem 217krát, a to během 29 měsíců. K takzvané hypervakcinaci došlo mimo jakoukoliv klinickou studii a takové množství vakcinace je i proti národnímu doporučení pro očkování.

Prostřednictvím státního zástupce byl muži navržen výzkum, se kterým souhlasil a poskytoval tak lékařské informace, včetně darování krve a slin. Po celou dobu však jedinec nevykazoval žádné vedlejší účinky, který by souvisely s očkováním, a navíc podle opakovaně prováděných testů, nikdy koronavirem neonemocněl. Podle CNN však hlavní autor studie Dr. Kilian Schober uvedl, že se jedná pouze o individuální studii a nelze ji zobecnit. Všeobecně také není hypervakcinace uznávána jako možnost zvýšení imunity.

Němec začal s očkováním v červnu roku 2021 a do konce roku byl naočkován 16krát, kdy navštěvoval vakcinační střediska po celém Sasku. V roce 2022 počet očkování navýšil a během ledna do sebe dostal celkem 48 očkovacích dávek. To znamená, že během jednoho dne byl naočkován i dvakrát. Podobně pokračoval i následující měsíce a v té době si jej všimli zaměstnanci německého Červeného kříže v Drážďanech, kteří informovali očkovací střediska, aby zavolali policii, pokud muž přijde.


Muž byl zadržen policií na začátku března. Byl podezřelý z toho, že přeprodává očkovací průkazy, které v té době byly potřebné pro vycestování do mnoha zemí po celém světě, ale i ke vstupu do některých veřejných míst. Ačkoliv bylo zahájeno vyšetřování, ve studii je uvedeno, že nakonec trestní oznámení nebylo podáno.

Vědci analyzovali jeho krevní chemii a ta neukázala žádné abnormality a ani neovlivnila nijak jeho imunitní systém. Muži bylo podáno několik očkovacích přípravků od různých firem a výsledky tak naznačují, že vakcíny jsou dobře snášeny. V žádném případě se ale nedoporučuje podstupovat tak velký počet vakcinací.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze