Na internetu kolují první skutečné fotografie faceliftované verze PlayStationu 5

Na internetu kolují první skutečné fotografie faceliftované verze PlayStationu 5
Fotografie: Petr Vojtěch, fZone.cz
  • Všimnout si lze kromě výrazně menší velikosti také upraveného žebrování chlazení či rozmístění konektorů
  • Podle některých fanoušků nevypadá faceliftovaná verze tak hodnotně jako původní revize

Společnost Sony nedávno uvedla faceliftovanou verzi herní konzole PlayStation 5, která je menší a lehčí (jedná se tedy v podstatě o oblíbené „slim“ provedení), ale také má odnímatelnou mechaniku na blu-ray disky. A ačkoliv ještě nejnovější provedení není oficiálně v prodeji, objevily se již na internetu první fotografie s její skutečnou podobou.


Na přiložených snímcích zveřejněných na sociální síti X lze spatřit novou konzoli v porovnání s původní revizí PlayStationu 5, která je již na první pohled výrazně objemnější. Na zadní straně si lze všimnout rozdílného umístění konektorů, nahoře zase upraveného žebrování chlazení. Zajímavá bude nepochybně i rozborka interních komponent. Podle zvyku by totiž mohla být faceliftovaná verze PlayStationu 5 tišší a chladit se efektivněji, hovoří se však zároveň o tom, že postrádá chlazení tekutým kovem v oblasti procesoru. Jestli se jedná o důvěryhodné zprávy, se přitom zřejmě dozvíme v již následujících dnech.


Mezi další přednosti faceliftovaného modelu, který je o něco dražší než původní revize, patří větší interní úložiště, jež má nově 1 TB. Upravený design faceliftované konzole na druhou stranu vyvolal u hráčů menší pozdvižení. Podle některých nevypadá tak hodnotně jako původní revize a připomíná levné napodobeniny herních konzolí z Číny, jiným hráčům se však její podoba zamlouvá. Do komentářů nám můžete napsat, jak se líbí vám.