Sony uvedlo novou verzi PlayStationu 5 s odnímatelnou mechanikou a 1TB SSD úložištěm

Sony uvedlo novou verzi PlayStationu 5 s odnímatelnou mechanikou a 1TB SSD úložištěm
Fotografie: Sony
  • Odnímatelná mechanika zájemce vyjde v přepočtu na 3 000 korun (119,99 eur)
  • V nabídce se objeví i nový vertikální stojánek

Nejrůznější úniky a domněnky herních analytiků se staly skutečností, Sony totiž oficiálně představilo dvojici nových provedení populární herní konzole PlayStation 5, která je nově výrazně menší, lehčí, ale také nyní disponuje odnímatelnou mechanikou pro blu-ray disky.

Menší, lehčí a s o dost větším úložištěm

Jak již bylo zmíněno, dvojice nových modelů, tedy PlayStation 5 a PlayStation 5 Digital Edition, jsou výrazně menší i lehčí. Podle Sony došlo ke zmenšení celkových rozměrů o 30 %, zatímco hmotnost poklesla o 18 až 24 % v závislosti na tom, zda se jedná o standardní (3,2 kilogramů) či digitální edici (2,6 kilogramů).

Sony PlayStation 5

Odnímatelná mechanika je pak ideální volbou pro ty, kteří se rozhodnou zakoupit digitální verzi, ale později by rádi získali i možnost zahrát si klasické diskové hry. V přepočtu by měla zájemce vyjít zhruba na 3 000 korun (119,99 eur), na doporučenou českou cenu si však teprve musíme počkat. Základní (či standardní verze) PlayStationu 5 (tedy dodávána zároveň s mechanikou) by měla vyjít na 549,99 eur, což je v přepočtu 13,5 tisíce korun, digitální verze pak na 449,99 eur (přibližně 11 tisíc korun). Pozdější nákup mechaniky se tak majitelům digitální edice mírně prodraží ve srovnání s tím, kolik by zaplatili za standardní edici, která je (odnímatelnou) mechanikou již vybavena.

Další novinkou je pak výrazně větší integrované 1TB SSD úložiště a nový vertikální stojan, jenž bude doplňovat horizontální stojánek, který bude již součástí balení. Ten si podle oficiální PlayStation blogu výrobce cení na 29,99 eur, tedy zhruba 750 korun. Nové verze zeštíhlených konzolí PlayStation 5 se dostanou do prodeje, jakmile se doprodají skladové zásoby současných modelů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze