Na trhu se zabydluje Kaufland Pay. Jaká je nová platební metoda do mobilu?

Na trhu se zabydluje Kaufland Pay. Jaká je nová platební metoda do mobilu?
Fotografie: Kaufland
  • Okrajová platební metoda je dostupná pro Android, iOS a telefony Huawei
  • K využití potřebujete mít nainstalovanou aplikaci Kaufland Card
  • Naopak vůbec nepotřebujete NFC

Kaufland rozšiřuje možnosti placení telefonem skrze svou aplikaci Kaufland a nově připravil službu zvanou Kaufland Pay. Název evokuje, že by mohlo jít o konkurenta Google Pay či Apple Pay, avšak není tomu tak. Jde v zásadě jen o rozšíření možností platby s pomocí Kaufland Card, která je mimochodem nezbytnou pro plné fungování. Naopak váš telefon nemusí podporovat NFC.

Pakliže byste chtěli Kaufland Pay vyzkoušet, musíte si nejprve stáhnout aplikaci Kaufland, která je k dispozici pro telefony s Androidem, iOS a zařízení Huawei. Zde je jedna malá výhoda, kdy můžete telefonem platit, ačkoliv nemáte s novými modely Huawei přístup ke Google Pay.

Kaufland Pay
Aktivace Kaufland Pay

Jakmile aplikaci stáhnete a nainstalujete, musíte se přihlásit, případně registrovat. Poté přejděte do záložky Více, kde kromě svého jména uvidíte různé možnosti včetně nastavení. Vás však zajímá položka Kaufland Pay (beta). Po kliknutí po vás aplikace bude chtít adekvátní zabezpečení, kterým je PIN kód a případně i otisk prstu nebo Face ID u Applu. Následně přijde čas na zadání platebních údajů z vaší karty a ověření ze strany banky, a to formou SMS či různých aplikačních klíčů. Potvrzením je vše nastavené a hotové.

Kaufland Pay
Placení pomocí Kaufland Pay

Samotné placení se pak, jak jsme již zmínili, vyhýbá potřebě NFC. Pakliže jste již nyní využívali Kaufland Card, mnoho se pro vás nemění. Před platbou jste vždy skenovali váš unikátní QR kód pro uplatnění slev či bodů. V daném momentě se nově objeví navíc posuvník, zda chcete zaplatit pomocí Kaufland Pay. Poté již jen na pokladně naskenujete QR kód a je hotovo. I zaplaceno.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze