Nástrahy online seznamky, nebo dokumentární seriál o sektě, která věří v UFO?

Novinky pro tento týden na Netflixu a HBO Max
Nástrahy online seznamky, nebo dokumentární seriál o sektě, která věří v UFO?
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Netflix uvede dokument o vraždě, která následovala online seznámení
  • Vyjde také nový seriál Jeden den, který byl zfilmován na základě knižní předlohy
  • A HBO Max nabízí další díl Temného případu

Je tu nový týden a s ním přicházejí i novinky na Netflixu a HBO Max. Netflix má, jak je již zvykem, poněkud rozmanitější výběr nových filmů, seriálů a dokumentů. HBO Max sází na pokračování seriálu Temný případ. Na co se tedy tento týden můžete těšit?

Láska, stalking, vražda

Od pátku 9. února můžete na Netflixu zhlédnout dokumentární film o muži, který se rozhodl využít online seznamky, kde poznal Liz Golyar. Později poznal ale ještě Cari Farver, se kterou však neplánoval žádný vážný vztah. Ona to však viděla zcela jinak, a tak začala zasílat Davovi nenávistné zprávy, že ji zničil život. Tento milostný trojúhelník vede nakonec k vraždě. Jaká je ale nakonec pravda a kdo koho zabil?

Raël: Mimozemský prorok

Netflix ve středu uvede dokumentární seriál o sektě, která postavila své náboženství na tom, že nás stvořili mimozemšťané. V dokumentu budou vystupovat lidé, kteří měli se sektou co dočinění, a to ať už ji odsuzují, nebo jsou nadále jejími stoupenci. Promluví i samotný Raël, který tvrdí, že je mimozemským poslem. Dokument také ukáže, jak se sekta rozhodla naklonovat dítě. Zda se tak ale opravdu stalo je dodnes záhadou. Eva má být doposud jediné dítě, které se podařilo naklonovat.

Raël: Mimozemský prorok/Netflix

Jeden den

Nová minisérie zfilmovaná podle románu Davida Nichollse sleduje osudy dvou lidí, kteří se poprvé potkali na konci osmdesátých let a od té chvíle se setkávají jednou ročně. Dexter a Emma postupně ale ukazují, že přátelství mezi ženou a mužem musí buďto skončit, nebo se z něj stane něco víc. Co se ale mohlo stát za těch 20 let jejich přátelství, kdyby se zachoval každý jinak? Seriál si můžete pustit na Netflixu od čtvrtka 8. února.

Temný případ: Noční krajina

Od dnešního dne můžete na HBO Max sledovat 4. díl seriálu Temný případ. Hlavní role vyšetřovatelek hrají Jodie Foster a Kali Reis. Ty vyšetřují zmizení osmi mužů, kteří pracovali na výzkumné stanici Tsalal na Aljašce. Ti se později našli zmrzlí venku, bez oblečení a otázkou tak zůstává proč. Jeden z nich přežil, ale leží v nemocnici a komunikace s ním je obtížná. Navíc ostatní těla po rozmrznutí chtějí odvézt pryč.

Vražedný paradox

Korejských filmů a seriálů můžeme poslední dobou na Netflixu vidět čím dál více a je také jasně vidět, že jejich oblíbenost roste. Nový seriál, který můžete vidět od pátku, bude sledovat osud mladíka, který si při studiu na vysoké škole přivydělává v obchodě. Jednoho dne však při konfliktu zabije neznámého muže kladivem. Nejdříve se cítí provinile a bojí se, že jej chytí, ale jakmile zjistí, že šlo o sériového vraha, jeho pocit viny zmizí. A co víc, začne zabíjet i další lidi, kteří si to podle něj zaslouží.