Nejmenším psem na světě je čivava Pearl

Nejmenším psem na světě je čivava Pearl
Fotografie: unsplash.com
  • Čivava měří 9,14 cm na výšku a 12,7 cm na délku
  • Veterinář měřil výšku od kořene nohy k horní části lopatek
  • Pearl je příbuzná s předchozí rekordmankou Miracle Milly, která měřila 9,65 cm na výšku

Pearl není jako ostatní čivavy, které nosí jejich majitelky v kabelce. Je tak malinká, že se vejde i do náprsní kapsy. Dvouletá fenka čivavy, která je na délku přibližně stejně dlouhá jako dolarová bankovka, byla zapsána do Guinessovy knihy rekordů jako nejmenší pes na světě. Pearl se narodila na Floridě 1. září 2020. Měří 9,14 cm na výšku, takže je kratší než dřívko od nanuku, a 12,7 cm na délku. Váží pouhých 553 gramů.


Pearl je příbuzná s předchozí rekordmankou Miracle Milly, která měřila 9,65 cm na výšku. V roce 2020 ale zemřela. Pearlina matka je podle Guinessovy knihy rekordů jednou ze sester Milly. „Jsme velice rádi, že ji máme. A mít tuto jedinečnou příležitost překonat vlastní rekord a sdílet to se světem je úžasné,“ uvedla pro cnn.com majitelka Pearl a Milly Vanesa Semler. Měření probíhalo na Floridě u veterináře, který měřil výšku od kořene nohy k horní části lopatek. Celková velikost psa byla měřená třikrát s krátkými přestávkami.

Pearl se svojí majitelkou Vanesou nedávno vystupovala v talentové show v Itálii a názvem Lo Show Dei Record. Majitelka moderátorovi prozradila, že je Pearl tak trochu diva, i když před publikem působila klidně a nerušeně. Má ráda kvalitní stravu a nejvíce jí chutná kuře nebo losos. Vanesa Semler má doma ještě další tři psy, kteří podle jejich slov dosahují normální výšky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze