Češi za péči o domácí mazlíčky utratí i několik tisíc korun

Češi za péči o domácí mazlíčky utratí i několik tisíc korun
Fotografie: unsplash.com
  • Nejoblíbenějšími mazlíčky jsou psi a kočky, dále pak hlodavci a rybičky
  • Majitelé domácích mazlíčků stále více nakupují kvalitnější krmiva
  • Za kočky lidé utratí až 600 korun měsíčně, za psy pak okolo 700 korun za měsíc

Češi jsou ochotní zaplatit za péči o své domácí mazlíčky i několik tisíc korun. Nejoblíbenějšími mazlíčky jsou psi a kočky, dále pak hlodavci a rybičky. Zjištění vyplývají z ankety ČTK, která proběhla mezi prodejci potřeb pro zvířata. Výsledky také ukázaly, že lidé mají zájem také o agamy, chameleony nebo suchozemské želvy.


Majitelé domácích mazlíčků stále více nakupují kvalitnější krmiva. Na trhu se stále více objevují krmiva z udržitelných zdrojů a lokálních surovin. „Z našich průzkumů navíc vyplývá, že na kvalitní krmivo přecházejí také majitelé, kteří dříve svým mazlíčkům vařili,“ uvedl ředitel obchodů Super Zoo Luboš Rejchrt. Stále větší zájem je také o interaktivní hračky pro zvířata.

Podle ředitele Super Zoo se mezi oblíbené mazlíčky v poslední době řadí terarijní zvířata. „Když se někdo zamiluje do těchto mazlíčků, většinou nezůstává u jednoho,“ doplnil Rejchrt. Stále větší zájem je také o kočky. Někteří lidé začínají kočkám dávat přednost před psy. A to hlavně kvůli tomu, že jsou časově i finančně méně náročné na chov. Zákazníci obchodů Super Zoo utratí za kočky až 600 korun měsíčně, za psy pak okolo 700 korun za měsíc.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze