Německo zprovoznilo detenční zařízení pro odmítače nařízené karantény

Německo zprovoznilo detenční zařízení pro odmítače nařízené karantény
Fotografie: unsplash.com
  • Detenční zařízení se nachází na okraji Neumünsteru
  • O uzavření do zařízení rozhoduje soud

Německo jako první zprovoznilo detenční zařízení pro ty, kteří odmítají dodržet povinnou karanténu, informuje o tom ČTK. Najdeme ho na severu země ve Šlesvicku-Holštýnsku. Je součástí vězeňského ústavu pro mladistvé, který se už nevyužívá.

Nejsevernější spolková země Německa Šlesvicko-Holštýnsko je první zemí, která se rozhodla zadržovat ty, kteří odmítají nařízenou karanténu dodržovat. Pro odmítače je vyčleněno šest cel ve věznici na okraji Neumünsteru. Po dobu izolace lidé nesmí opustit zařízení. O uzavření do zařízení rozhoduje soud poté, co policie opakovaně přistihne dotyčného, že nedodržuje karanténu. Ještě před soudem následuje oficiální policejní výzva, aby dotyčný zůstal v izolaci. Když ani tuto výzvu neuposlechne, rozhoduje soud. Délku nuceného uzavření pak ovlivní počet zbývajících dnů karantény.

Diskuze ke článku
Jiří Švarc
Jiří Švarc
To bych chtěl vidět, jak někdo za 10 dnů karantény se stihne několikrát nechat přistihnout policií, pak následný soud, výzva, porušení, znovu se nechat přistihnout, odvézt na sever Německa a to vše tak, aby si tam pobyl alespoň jednu noc do konce karantény.
Myslím, že těch 6 cel na 80milionové Německo je ažaž.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze