Netflix chce získat práva na streamování sportovních přenosů

Netflix chce získat práva na streamování sportovních přenosů
Fotografie: Mollie Sivaram, Unsplash
  • Netflix uvažoval o vysílání tenisových turnajů nebo Formule 1
  • Někteří manažeři firmy si myslí, že by platforma měla začít se streamováním méně známých sportovních přenosů
  • Netflix má v nabídce velkou řadu sportovních dokumentů

Během posledních několika měsíců streamovací platforma Netflix zvažovala pořízení práv na živé sportovní přenosy. Projednávaly se zejména smlouvy na několik tenisových turnajů. I když jsou všechny velké ligy a události od Premire League do olympijské hry v dlouhodobých dohodách velkých televizních stanic, Netflix stále přemýšlí, jak sportovní obsah zakomponovat do programu.


„Sport je teď základ, všichni to víme, a nalezení správné ligy a uzavření dobré dohody je teď priorita,“ uvedl pro deadline.com zástupce Netflixu. Streamovací služba nabízí předplatitelům mnoho dokumentů o sportu. Největším hitem je pravděpodobně Formule 1: Touha po vítězství (Touha po vítězství), která na Netflixu odstartovala v březnu 2019. Nyní jsou na platformě ke zhlédnutí 4 série a další je plánovaná na příští rok.

Podle wsj.com se Netflix ucházel také o americká práva na streamování Formule 1. Práva nakonec dostal Disney. Koncem minulého roku se společnost také chystala koupit World Surf League. Jednání nakonec skončilo bez dohody. Někteří manažeři Netflixu si myslí, že by platforma měla začít se streamováním méně známých sportovních přenosů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze