Netflix kvůli ztrátě předplatitelů začal propouštět zaměstnance

Netflix kvůli ztrátě předplatitelů začal propouštět zaměstnance
Fotografie: unsplash.com
  • Společnost propustila 150 zaměstnanců převážně ve Spojených státech
  • Netflix počítá s další ztrátou předplatitelů i v dalším čtvrtletí
  • Do konce roku představí levnější verze předplatného, které budou obsahovat reklamy

Netflix ani ne měsíc potom, co ohlásil první ztrátu předplatitelů za posledních deset let, propustil 150 zaměstnanců. Nejvíce se propouštění dotklo zaměstnanců ve Spojených státech. Streamovací platforma informaci v úterý potvrdila cnbc.com.


„Zpomalující růst příjmů znamená, že musíme jako společnost zpomalit i růst nákladů. Je smutné, že musíme propustit 150 zaměstnanců, většinu z USA. Tyto změny jsou primárně způsobené obchodními potřebami než pracovními výkony. Je to velmi náročné, protože se nikdo z nás nechce loučit s tak skvělými kolegy. Pracujeme na tom, abychom je podpořili v tomto velmi obtížném odchodu,“ uvedl zástupce společnosti.

Netflix očekává v příštím čtvrtletí další ztráty předplatitelů. Akcie společnosti od ledna klesly o více než 70 %. Streamovací gigant nyní plánuje do konce roku představit levnější verze předplatného, které ale budou obsahovat reklamy. Tato novinka měla původně přijít až během příštích dvou let. Ve snaze nalákat nové diváky se ale firma rozhodla učinit tento krok dříve.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze