Netflix uvedl nový český snímek Děti Nagana

Netflix uvedl nový český snímek Děti Nagana
Fotografie: Bontonfilm
  • Film přišel do kin 22. února 2023
  • Natočil jej a scénář napsal Dan Pánek

Netflix ve středu přidal do své nabídky nový film Děti Nagana, který byl uveden v kinech v letošním roce. Českou rodinnou komedii natočil režisér Dan Pánek, který napsal k filmu i scénář. Premiéra v kinech proběhla 22. února 2023, přesně 25 let od hokejového finále Zimních olympijských her 1998, které se konalo 22. února 1998.

Děj snímku diváky zavede do minulosti, přesně do roku 1998, kdy všichni žijí olympijskými hrami, ale nejvíce hokejem. Malý Dominik je nadšený, když české mužstvo na turnaji století poráží Kanadu a míří do velkého finále. Po zhlédnutí tohoto neuvěřitelného výkonu se rozhodne, že si koupí hokejku a bude také hrát hokej. Dá dohromady tým a společně začnou trénovat, sice za domem na betonu s míčkem, ale to nevadí. Jejich trénování není bezcílné, rozhodnou se vyzvat na zápas starší kluky ze sousední vesnice. Tento zápas ale není to jediné, co by chtěl Dominik vyhrát. Usiluje také o srdce spolužačky z vedlejší třídy, Katky.


V hlavních rolích se představili Tom Brenton, Hynek Čermák, Klára Issová, Johana Racková, Otakar Brousek ml., Pavel Batěk, Taťjana Medvecká a další. Režisér o natočení tohoto snímku přemýšlel zhruba 4 roky. Sepsat veškeré nápady na natáčení Davida Pánka napadlo během doby, kdy byl doma v karanténě kvůli nákaze koronavirem. Natáčení probíhalo ve městech Pečky, Kutná Hora, Malešov a Chlístovice. Zimní scény se pak natáčely v Krkonoších v Malé Úpě. Jen pro zajímavost, během natáčení herci zlomili 17 hokejek.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze