Nokia prodává svou divizi „digitálního zdraví“ původnímu majiteli

Nokia prodává svou divizi „digitálního zdraví“ původnímu majiteli
  • Nokia končí s výrobou chytrých produktů pro zdravý životní styl, jako jsou váhy, sportovní náramky či měřiče tlaku
  • Společnost odkoupila v roce 2016 kvůli tomuto segmentu společnost Withings, avšak nyní podle všeho tuto divizi prodává původnímu majiteli zpět

Nokia odkoupila v roce 2016 francouzskou společnost Withings, která se soustředila na vývoj chytré elektroniky se zaměřením na zdravý životní styl. Mezi její produkty tedy patřily různé váhy, měřiče tlaku, hodinky, sportovní náramky a tak dále. Po odkoupení společnosti za 191 milionů dolarů Nokia až dodnes vyráběla produkty tohoto typu, jelikož chtěla soupeřit s HealthKitem od Applu. Sázka na tento segment elektroniky se však očividně nevyplatila, a tak se chce Nokia své divize nyní zbavit.

Nokia se chce zkrátka stát podle všeho spíše obchodní a licenční společností a nepůsobit na spotřebitelském trhu. Na této informaci je ovšem nejzajímavější fakt, že Nokia už vyjednává podmínky odkoupení své divize „Digitálního zdraví“ s původním majitelem, spoluzakladatelem Withings Éricem Carreelem. Podle nepotvrzených informací přitom o odkoupení přemýšlel také Nest pod křídly Googlu či Samsung.

Zdroj: engadget.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze