Sony pracuje na konceptu „chytré posilovny“. Pomůže vám monitorovat cvičení

Sony pracuje na konceptu „chytré posilovny“. Pomůže vám monitorovat cvičení
  • Stačí nainstalovat speciální senzor k posilovacímu stroji a separátní vysílač jej propojí s aplikací ve vašem telefonu
  • Vy tak dostanete statistiky i přehled o jednotlivých opakováních cviku a podobně
  • Prozatím se služba jménem Connected Gym nabízí jen na vybraných trzích a není naplno komerčně k dispozici

V době, kdy je úplně každá věc jako trouba nebo i zvlhčovač vzduchu chytrá a připojená k internetu, se může zdát vstup do posilovny jako krok do minulosti. Její vybavení se totiž nemusí upgradovat tak často jako elektronika a vydrží v perfektním stavu klidně i desítky let. Vedlejším účinkem tohoto dlouhého životního cyklu je tak logicky fakt, že nemají žádné moderní technologie, pomocí kterých by se dal průběh cvičení třeba monitorovat, což je v době chytrých hodinek a náramků velmi žádaná vlastnost.

Sony - propojená posilovna

Není tedy divu, že Sony v tomto odvětví vidí potenciál a pracuje na konceptu „propojené posilovny“, který má přenést cvičení na strojích do 21. století. Stačí dát k posilovacímu stroji speciální senzor, který bude monitorovat jeho používání. Následně separátní vysílač propojí senzor s vaším telefonem skrz aplikaci Connected Gym pro Android a iOS, kde se budou zaznamenávat vaše cvičení do nejmenšího detailu, jako je třeba počet opakování daného úkonu.

Aplikace Connected Gym

Tento systém je zároveň velmi přívětivý také k majitelům posiloven, kteří nebudou muset platit za nové stroje. Prostě si jen dokoupí senzory, nainstalují je na existující náčiní a je hotovo za zlomek ceny nového vybavení. Sony se zároveň chlubí, že lze ze senzorů získávat užitečné statistiky používání strojů, na jejichž základě mohou trenéři lidem pomoci s cvičením.

Prozatím není myšlenka propojené posilovny komerčně naplno nasazena a je k dispozici jen na pár trzích. Těší se však velkému úspěchu a řadě pozitivních ohlasů, takže se možná velmi rychle rozšíří. Výhodou je, že se za službu nemusí platit při koupi – namísto toho funguje na bázi měsíčního předplatného.

Zdroj: connectedgym.incubation.io

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze