Od 1. března přijde další rozvolnění. Zůstanou jen respirátory

Od 1. března přijde další rozvolnění. Zůstanou jen respirátory
Fotografie: unsplash.com
  • Další uvolnění přijde, pokud se bude situace dobře vyvíjet i nadále
  • Od 1. března zůstane v platnosti pouze nošení respirátorů
  • Od 18. února se zvýší maximální počet účastníků hromadných akcí

Premiér Petr Fiala na dnešní konferenci po jednání vlády uvedl, že od 1. března bude v platnosti jen zlomek protiepidemických opatření, která mají bránit v šíření koronaviru. Stane se tak, pokud se bude situace dobře vyvíjet i nadále. Ministři dnes také rozhodli o zrušení prokazování očkovacími průkazy v restauracích, službách a na sportovních a kulturních akcích.


„Postupně budeme také navyšovat počty návštěvníků na kulturních a sportovních akcích s výhledem k tomu, že od 1. března bude z omezujících opatření v platnosti jen velmi málo. Prakticky jen nošení respirátorů,“ uvedl premiér Petr Fiala na tiskové konferenci.


„Správně jsme nastavili opatření, a díky tomu může teď docházet k jejich oslabování a postupnému odbourávání,“ dodal premiér. Vláda také zvýší maximální počet návštěvníků hromadných akcí. Od 18. února 2022 se může akcí zúčastnit 500 osob. Pokud se bude jednat o sedící, může se zúčastnit maximálně 5 tisíc lidí.

Podle Petra Fialy vývoj počtu nakažených a obsazenost nemocnic odpovídá informacím a predikcím odborníků. Hygienici se nyní více zaměřují na trasování seniorů, kteří jsou v současné době hlavní ohroženou skupinou. Také všechny vyzývá, aby kontaktovali svého lékaře a nezůstávali doma bez léčby nemoci. „Koronavirus začíná intenzivně pronikat mezi seniory,“ doplnil k tématu Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze