Pozor! Prokazování očkovacími certifikáty končí až ve čtvrtek

Pozor! Prokazování očkovacími certifikáty končí až ve čtvrtek
Fotografie: unsplash.com
  • Přesně má prokazování očkovacími certifikáty skončit až 9. února o půlnoci
  • Vláda plánuje další rozvolnění na příští týden
  • V pondělí se dohromady nakazilo 34 941 lidí

Podle zpráv z minulého týdne mělo již zítra skončit prokazování očkovacími certifikáty. Lidé se ale budou muset ještě ve středu certifikáty prokazovat. Vláda musí konec tohoto opatření ještě schválit. To by mělo proběhnout právě zítra. Přesně má prokazování očkovacími certifikáty skončit až 9. února o půlnoci. Tyto informace sdělil ČTK mluvčí Ministerstva zdravotnictví Ondřej Jakob.


„Prokazovat certifikátem se nebude v podstatě nikde,“ uvedl Ondřej Jakob. Vláda chystá na příští týden další vlnu rozvolnění. Zatím i nadále platí povinnost nošení ochrany úst ve vnitřních prostorách nebo omezení počtu osob na hromadných akcích. Příští týden v pátek 18. února skončí povinné testování ve školách a firmách.


„To, že si už můžeme dovolit řadu opatření zrušit, ale neznamená, že bychom měli přestat dbát na osobní zodpovědnost. Chtěl bych vás proto požádat, abyste nadále chránili sebe i své okolí a pokud jste tak dosud neučinili, tak se nechali naočkovat,“ uvedl premiér Petr Fiala na Twitteru.

Podle dat Ministerstva zdravotnictví se v pondělí dohromady nakazilo 34 941 lidí. V nemocnicích je nyní hospitalizováno 3 413 pacientů s nákazou. Během včerejšího dne lékaři podali 15 969 dávek očkování.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze