Osmý díl seriálu The Last of Us sledovalo přes 8 milionů diváků

Osmý díl seriálu The Last of Us sledovalo přes 8 milionů diváků
Fotografie: HBO Max
  • V neděli večer sledovalo na HBO a HBO Max osmý díl 8,1 milionů diváků
  • Sledovanost seriálu se od prvního dílu zvedla o 74 %
  • V pondělí ráno bude uveden poslední díl první řady

Předposlední, tedy osmou, epizodu první řady seriálu The Last of Us s názvem V časech nouze (When We Are in Need) si v neděli večer hned po uvedení pustilo 8,1 milionů diváků. Podle společnosti Warner Bros. Discovery se díky tomu 8. epizoda stala nejsledovanější z celé první série. Doposud si prvenství držel díl čtvrtý, který sledovalo 7,5 milionů předplatitelů. The Last of Us má také druhé nejúspěšnější uvedení na HBO. Prvenství drží spin-off seriálu Hra o trůny (Game of Thrones) s názvem Rod Draka (House of the Dragon).


Nejnovější rekord zahrnuje jak diváky HBO, tak předplatitele streamovací platformy HBO Max. Podle collider.com se od prvního uvedeného dílu zvedla sledovanost o 74 %. A není se čemu divit, poslední uvedený díl přináší vše, co diváci na tomto seriálu tak milují – hodnotu lásky, něhy a bezpečí v tom, že máte někoho, kdo při vás stojí, i kdyby ho to mělo stát život.

Seriál, který mnozí označili za měřítko toho, jak dělat adaptaci, nadále vládne žebříčkům na HBO Max a zůstává na prvním místě celkově osm týdnů po sobě. Vzhledem k neustále rostoucí popularitě seriálu tvůrci předpokládají, že vysokou sledovanost bude mít i devátý a poslední díl první řady. Jediným důvodem, proč by tomu tak nemuselo být, je 95. ročník předávání Cen Akademie, které se bude vysílat ve stejnou dobu, kdy bude devátý díl uveden na HBO a HBO Max. V Česku bude finální epizoda dostupná v pondělí 13. března ráno.

Velký úspěch seriálu jen potvrzuje rozhodnutí tvůrců o natočení další řady. O dalším natáčení informovali po odvysílání druhého dílu, což někteří považovali za unáhlené rozhodnutí. V nedávném rozhovoru Pedro Pascal, který ztvárňuje roli Joela, prozradil, že se druhá řada začne natáčet ještě v letošním roce. Ještě ale není zcela jasné, kam nás děj druhé série přesně zavede. Fanoušci hry si však myslí, že se 2. řada přesune dějově ke 2. dílu hry.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze