Seriál The Last of Us dostane druhou řadu

Seriál The Last of Us dostane druhou řadu
Fotografie: HBO Max
  • Tvůrci oznámili natáčení druhé řady už po odvysílání druhého dílu
  • Seriál sklidil úspěch mezi diváky i kritiky
  • Zatím není jasné, kdy se druhá řada začne natáčet

HBO oficiálně potvrdilo natáčení druhé série seriálového hitu The Last of Us už po odvysílání druhého dílu. Seriál je natočený na motivy stejnojmenné herní série pro PlayStation. První díl byl odvysílán 15. ledna 2023 a během prvních dvou dnů přilákal k obrazovkám 10 milionů diváků. První řada má dohromady 9 dílů, přičemž závěrečný díl lze zhlédnout v pondělí 13. března.

„Jsem poctěn a upřímně řečeno ohromen tím, kolik lidí se rozhodlo sledovat, jak převyprávíme cestu Joela a Ellie. Spolupráce s Craigem Mazinem, naším neuvěřitelným obsazením, štábem a HBO předčila má již tak vysoká očekávání. Nyní jsme velice nadšení z toho, že se do práce pustíme znovu díky druhé sérii. Jménem všech v Naughty Dog a PlayStation vám děkujeme,“ uvedl pro variety.com výkonný producent Neil Druckmann, který byl zároveň scénáristou a kreativním ředitelem hry.


Krok k obnovení natáčení není zase tak velkým překvapením, protože seriál je hitem jak u kritiků, tak u publika. Kromě pozitivních recenzí s 97% hodnocením na Rotten Tomatoes dosáhla druhá epizoda minulou neděli 5,7 milionů diváků na HBO a HBO Max v Americe.

„Jsem tak vděčný Neilu Druckmannovi a HBO za naše partnerství, ještě více jsem vděčný milionům lidí, kteří se k nám na této cestě připojili. Diváci nám dali šanci pokračovat a jako fanoušek postav a světa, který Neil a Naughty Dog vytvořili, nemohu být připravenější se znovu pustit do práce,“ uvedl výkonný producent a showrunner Craig Mazin.

Kromě dvou hlavních hrdinů v podání Belly Ramsey a Pedra Pascala v seriálu hrají Gabriel Luna, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Nico Parker, Murray Bartlett, Con O'Neill, Anna Torv, Ashley Johnson a další. Tvůrci seriálu jsou Neil Druckmann a Craig Mazin, kteří společně napsali také scénář. Na natáčení se podílelo několik režisérů. Tvůrci zatím neprozradili, kdy by mohlo natáčení začít. Takže není ani jasné, kdy by druhá řada mohla být na HBO Max uvedená.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze