Tvůrci seriálu The Last of Us prozradili první informace o druhé řadě

Tvůrci seriálu The Last of Us prozradili první informace o druhé řadě
Fotografie: HBO
  • Diváky čeká více akčních scén
  • Do role Ellie se vrátí Bella Ramsey
  • Na celou první řadu se můžete podívat na HBO Max

Poslední díl první řady seriálu The Last of Us není podle fanoušků tak akční, jak by si ho představovali. Diváci čekali daleko více nakažených, než se jim nakonec dostalo. Tvůrci seriálu Craig Mazin a Neil Druckmann tyto stížnosti okamžitě zaznamenali. V rozhovoru pro vatiety.com uvedli, že si fanoušci mohou být jistí tím, že v druhé sérii bude nakažených mnohem více. Celá první řada je ke zhlédnutí na HBO Max.

Podle slov tvůrců se poslední díl více zaměřuje na vztah mezi hlavními postavami. Snažili se také co nejlépe vykreslit některé silné momenty. Proto byly akční scény spíše doplňující. „Přece to nehrajete, ale sledujete. A i když spousta lidí ráda sleduje hraní her, tohle je seriál, který má být cílevědomější než hra,“ doplnili tvůrci. „Součástí procesu adaptace je snaha přijít na to, jak vzít zdrojový materiál, který byl postaven na hře, a přenést ho do média, které je pasivní,“ vysvětlil Craig Mazin. „Velká část hry se soustředí na nehratelné postavy, které musíte obejít, vyhnout se jim, zabít je ze zálohy nebo se jim prostě postavit čelem. Nevím, jaký je váš konečný počet zabití při typickém spuštění hry The Last of Us, ale určitě je to v trojciferných číslech.“

Pozor, spoiler!

Finále 1. série obsahovalo několik překvapivých momentů násilí od Joela, když je společně s Ellie zajat Světlonoši v nemocnici v Salt Lake City. Jejich vůdkyně Marlene se snaží Joelovi vysvětlit, že je možné syntetizovat lék na cordyceps od Ellie. Cordyceps se nachází v mozku, takže to pro Ellie znamená smrt. S tím se Joel za žádných okolností nesmíří. V tu chvíli začíná masakr, při kterém Joel zabije každého, kdo se mu postaví do cesty, dokud Ellie nenajde a nepřekazí operaci. Když už se chystá s Ellie odjet, snaží se je zastavit i Marlene. Tu nakonec ale také zabije. Poté už se vydávají na cestu zpět do osady za jeho bratrem. Poté, co se Ellie vzbudí z narkózy a zajímá se, co se stalo, Joel si vymyslí příběh o dalších imunních lidech. Ellie si ale není jistá tím, zda mu může věřit.


Daleko více nakažených...

Natáčení druhé řady bylo potvrzeno už po odvysílání druhého dílu. Tvůrci uvedli, že ve druhé sérii chystají mnohem více akčních scén, tím pádem diváci uvidí i daleko více nakažených i více různých druhů nakažených. „Přichází další The Last of Us. Je docela možné, že bude nakažených mnohem více. A možná i více druhů,“ uvedl Craig Mazin.

Vrátí se v roli Ellie Bella Ramsey?

Další častou otázkou ohledně 2. řady je, jak HBO adaptuje druhý díl hry, který se posunul o pět let dopředu od konce prvního dílu hry. Mnoho fanoušků zajímá hlavně to, zda herečku Bellu Ramsey uvidí v roli Ellie i nadále. Jak tvůrci udělají, aby herečka zestárla o pět let tak rychle? Pro to je jednoduché vysvětlení. Belle bylo 17 let, když se natáčela první série. V současné době jí je 19 let, což je věk Ellie ve druhém dílu hry.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze