Peněženka Google se naučila novou vychytávku. Odemknete si s ní hotelový pokoj

Peněženka Google se naučila novou vychytávku. Odemknete si s ní hotelový pokoj
Fotografie: unsplash.com
  • Hoteloví návštěvníci s sebou nebudou muset nosit klasickou kartu od pokoje
  • Přidání karty do virtuální peněženky lze provést ještě před návštěvou hotelu

Peněženku Google známe již několik let jako komfortní a jednoduchý způsob, jak si v chytrém telefonu s operačním systémem Android uchovávat platební karty a nejen ty. Do virtuální peněženky lze například nahrát různé věrnostní karty a v zahraničí je rovněž poměrně běžná možnost sem nahrát například také průkaz pro cestování MHD apod. Horkou novinkou je pak možnost skrze Google Peněženku odemykat hotelový pokoj, a to konkrétně v hotelu Clarion Hotel Post ve švédském Gothenburgu. Na stránkách strawberryhotels.com se dozvíme, že tento hotel je prvním na světě, který toto umožňuje. A co konkrétně to uživatelům, resp. návštěvníkům hotelu, přináší za výhody?

V prvé řadě se tímto krokem zvyšuje komfort pro návštěvníky, kteří tak u sebe nebudou muset nosit klasickou hotelovou kartu. U nich je navíc úskalím možnost ji přiložením k telefonu pokazit, což následně znemožňuje odemknutí dveří pokoje. Pro zaměstnance hotelu to zase znamená méně času stráveného vydáváním hotelových karet. Instalace hotelové karty do Peněženky Google je přitom stejně intuitivní jako nahrání platební či jiné karty. Tento proces je zároveň velmi rychlý a jednoduchý, což ocení zejména hosté s nabitým programem. V neposlední řadě, využití digitálních karet snižuje spotřebu plastů, což přispívá k ochraně životního prostředí.

K aktivaci automaticky dojde po check-inu v hotelu, avšak přidání karty do virtuální peněženky lze provést ještě před návštěvou.

Přidání karty do virtuální peněženky lze provést ještě před návštěvou hotelu, jak uvádí strawberryhotels.com, přidání lze provést „kdykoliv“. K aktivaci následně automaticky dojde po check-inu v hotelu. Důležité je pouze mít aktivované notifikace z aplikace Google Peněženka a následně stačí telefon probudit a přidržet u čtečky karet na dveřích hotelového pokoje, stejně jako při placení telefonem u terminálu. Není tedy potřeba zadávat kód či telefon odemknout, pouze jej mít u sebe, stejně jako by bylo nutné u sebe mít hotelovou kartu. Podobnou technologii využívá hotel také u majitelů iPhonů, i v tomto případě se jednalo o první hotel, který toto v Evropě umožňoval, jak se lze dočíst na stránkách Strawberry.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze