Philips i letos vsadí na OLED. Krásné novinky jsme si prohlédli

3
Philips i letos vsadí na OLED. Krásné novinky jsme si prohlédli
  • Řada televizorů Philips s OLED displejem se rozšiřuje na trojici modelů: 973, 873 a 803
  • Výrobce vsází na Ambilight a špičkový procesor P5, všechny nové modely mají Android TV a zabudovaného Google Asistenta
  • U novinek byl výrazně vylepšen také zvuk, dočkali jsme se nového ovladače i krásného designu
  • Dva nejvyšší modely mají úhlopříčku 65 palců, model 803 nabídne úhlopříčky 55 a 65 palců

V loňském roce jsme se mohli na našem trhu setkat s OLED televizory s logem Philips. Model 9002 výrazně zabodoval obrazovou kvalitou díky výkonnému procesoru P5 a posbíral řadu cen za design i kvalitu obrazu. TP Vision, které stojí za televizory Philips, tak povzbuzena úspěchem letos rozšíří řadu OLED televizorů a nabídne tři modely.

Philips OLED 973: nová vlajková loď

Vrcholný model 973 nabídne to nejlepší, co dnes od televize můžete chtít. 65palcový OLED panel opět dodává LG, má pochopitelně 4K rozlišení a široký 99% barevný gamut. Díky obrazovému procesoru P5 se pak můžeme těšit na naprosto špičkový obraz. Televize zaujme nádherným designem s velmi tenkou obrazovkou, skleněným rámem a integrovaným soundbarem pod displejem, který kry je plátno od známé designérské společnosti Kvadrat. Zvukový podstavec lze i sklopit o 90 stupňů a pověsit televizi na stěnu. Zvukový výkon činí 60 W, v podstavci je pak umístěno šest reproduktorů, subwoofer poté ze zadní strany. Televizi jsme si naživo poslechli a nutno uznat, že zní velmi dobře. Zvuk je hutný, nechybí hloubky a běžný uživatel už nebude mít snad ani potřebu připojovat další audio zařízení.

Philips OLED 973 je letošním vlajkovým modelem

Rozpoznávacím znamením televizí Philips je Ambilight, který pochopitelně nechybí ani zde. Televize se umí také spárovat s vaší chytrou domácností a chytrými světly Hue, která pak reagují na dění na obrazovce.

Na palubě je pochopitelně Android TV, novinku představuje také integrace Google Asistenta, skrze kterého můžete ovládat prakticky úplně vše. K televizi pak dostanete rovnou dva ovladače s mikrofonem pro využití Google Asistenta: jeden standardní i s QWERTY klávesnicí nebo Netflix tlačítkem, druhý pak silně designový s touchpadem, několika základními tlačítky a mikrofonem.

Philips OLED 973

Philips 973 dorazí na evropské trhy v následujících týdnech. Cena ještě nebyla oficiálně oznámena, bude se však jistě pohybovat kolem 100 tisíc Kč.

Philips OLED 873: ta zvětšená loňská

Druhou novinkou je model OLED 873, který je zvětšeným loňským modelem 9002, nově s 65palcovou úhlopříčkou. Na palubě je opět Android TV, nechybí krásný designový podstavec. Veškeré parametry zůstaly zachovány a televizi si můžete koupit už nyní. Cena činí v Česku 90 tisíc Kč.

Philips OLED 873
Model 873 vychází z loňského typu 9002, narostla mu však úhlopříčka

V průběhu první poloviny tohoto roku dorazí ještě novinka OLED 803 ve zcela novém designu se super úzkým rámem v kartáčovaném kovovém provedení, doplněným dvěma úzkými kovovými nohami, které jsou umístěny v pravém úhlu k rovině obrazovky.

Novinka bude k dispozici ve dvou úhlopříčkách 55 a 65 palců. Výbava je velmi podobná modelu 873, nechybí tedy jas až 900 nitů, čtyřjádrový procesor, 16 GB vnitřní rozšiřitelné paměti a samozřejmě platforma Android TV a Google Asistent. I tady se Philips hodně zaměřil na zvuk. I když reproduktory nedoplňuje soundbar, poskytnou velmi hutný zvuk, který je výrazně lepší než u loňského modelu 9002 nebo vyššího 873.

Philips OLED 803

Vyzkoušet jsme si mohli i další nové televize střední třídy pro letošní rok. Všechny modely řady 8000 a 7000 jsou vybaveny Android TV a Ambilightem, který má i nižší model 6703. Ten však už společně s modelem 6503 a 5803 používá zcela nový operační systém Saphi, který vyvinul Philips. Systém jsme mohli vyzkoušet a musíme smeknout: je rychlý, přehledný, nechybí v něm chytré aplikace jako YouTube (včetně podpory 4K HDR videí) či Netflix, ale samozřejmě postrádá některé vychytávky Android TV.

Diskuze ke článku
FantomasMan
Mám doma OLED 873 a vrele tento TV odporúčam každému. Obraz špičkový a Ambilightem je "čerešnička" na dorte.
Frank
Marně čekám na OLED 803, ale zatím marně.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze