Potahy, které mohou dobíjet chytrý telefon? Ford takové bude mít

Potahy, které mohou dobíjet chytrý telefon? Ford takové bude mít
  • Ford Motor Company zavádí novou technologii výroby bezešvých potahů sedadel
  • Jedná se o technologii 3D pletení, díky které si můžete objednat jiné potahy na přední a zadní sedadla

Díky výrobní technologii používané při výrobě běžecké obuvi, oděvů nebo nábytku získají zákazníci Fordu možnost navrhovat si potahy sedadel sami. Navíc lze takto přidat zakázkové detaily, například kapsy nebo dodatečné polstrování, a rovněž používat prodyšnější materiály. Nová technologie zároveň umožňuje vyrábět látky se zabudovanou konektivitou, integrovaným vyhříváním, ovladači oken či zrcátek, bezdrátovým nabíjením telefonů nebo snímači sledujícími zdravotní stav řidiče.

Ford pracuje na nových potazích

Další přednost pro zákazníky znamená možnost mít na předních sedadlech jiný design potahů než vzadu, popřípadě použít vzadu specifický design potahů pro děti/zvířata. Rovněž barevné kombinace a grafické prvky lze přizpůsobit potřebám zákazníka. Potahy vyrobené metodou 3D pletení jsou preciznější, kvalitnější a mají méně záhybů. 3D pletením lze teoreticky vyrábět jakoukoli část interiéru. Palubní deska nebo výplně dveří by mohly dokonce měnit vzhled v závislosti na pozorovacím úhlu.

Ford při vývoji sedadel klade velký důraz na komfort a snadné používání. Nový Ford Puma je první model značky se snímatelnými potahy. Zákazník se může také rozhodnout, zda chce mít snímatelné potahy textilní, nebo kožené, popřípadě je střídat podle sezony. A protože jsou pratelné, lze je snadno zbavit nečistot, tudíž interiér vozu vydrží déle vypadat jako nový.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze