První díl Stranger Things 5 je oficiálně hotový

První díl Stranger Things 5 je oficiálně hotový
Fotografie: unsplash.com
  • První díl má název Chapter One: The Crawl
  • Bratři Dufferové začali na prvním díle pracovat 1. srpna 2022
  • Velkou roli v poslední sérii bude hrát Will Byers
  • Premiéra finální řady proběhne v roce 2024

V rámci Stranger Things Day 2022, který proběhl 6. listopadu 2022, byl odhalen název první epizody Stranger Things 5. První díl závěrečné série populárního seriálu má název Chapter One: The Crawl. Název byl poprvé odhalen na Twitteru na fotce hotového scénáře k prvnímu dílu, který napsali Matt a Ross Dufferovi. Dvojice zahájila práce na scénáři 1. srpna 2022, přesně měsíc po premiéře Stranger Things 4 Vol. 2 na Netflixu.


Název první epizody páté série je rozhodně záhadnější než názvy předchozích prvních epizod, prozrazuje tak velmi málo. Psaní páté a poslední řady Stranger Things je v plném proudu. Po premiéře čtvrté série Stranger Things v létě mluvili bratři Dufferovi o tom, co mohou fanoušci očekávat od té poslední. Tvůrci prozradili, že poté, co 4. série zavedla diváky do míst po celém světě, 5. řada se bude odehrávat především v Hawkinsu a v Upside Down. „Velká odhalení, která přijdou v páté sérii, jsou především o Upside Down,“ uvedl Ross Duffer pro collider.com. Dodal, že velkou roli v poslední sérii bude hrát Will Byers (Noah Schnapp).

Natáčení páté řady začne v příštím roce. Prozatím nebylo oficiálně oznámeno, kdy můžeme vydání páté série očekávat. Ale s největší pravděpodobností Netflix finální řadu uvede v roce 2024. Do hlavních rolí se opět vrátí Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Noah Schnapp, Sadie Sink, Finn Wolfhard, Caleb McLaughlin, Gaten Matarazzo, Natalia Dyer, Maya Hawke, Joe Keery, Charlie Heaton, Cara Buono, Priah Ferguson a Jamie Campbell Bower.


V prvních 28 dnech po vydání Stranger Things 4 Vol. 1 a Vol. 2 seriál zaznamenal 1,352 miliard hodin sledování. Díky tomu získal první místo za nejsledovanější anglicky mluvící seriál na Netflixu. Celkově si Stranger Things drží druhé místo v počtu sledovaných hodin. Na prvním místě je jihokorejský hit Hra na oliheň (Squid Game), který za stejné časové období zaznamenal 1,650 miliard hodin sledování.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze