Razer představil herní židli, která s vámi zatřese. Doslova

Razer představil herní židli, která s vámi zatřese. Doslova
Fotografie: Razer
  • Židle obsahuje mechanismus, který pohybuje s celým sedákem
  • Hodit se to může u závodních her, využití najde i u nepodporovaných titulů

V nabídce obchodů najdeme spoustu židlí, které se označují jako „herní“, obvykle jde však o běžné kancelářské kousky, které mají výraznější design nebo ergonomická vylepšení pro dlouhé sezení. Razer šel ale ještě dál a na veletrhu CES představil model Enki Pro HyperSense, který se stane součástí herního zážitku.

Základem je kombinace technologií Hypersense a D-Box, které ovládají soustavu motorů umístěnou poblíž základnového kříže. Židle se tak může hýbat v rozmezí 7 cm do všech stran s maximálním přetížením 1 G a reakční dobou do 5 milisekund. Něco takového se hodí zejména pro závodní hry. Na seznamu kompatibilních titulů najdeme například F1 2021, Forzu Horizon 5, ale i Assassin's Creed Valhalla.

Pokud hra přímo nepodporuje daný způsob zpětné vazby, pak není nic ztraceno. Software ji umí synchronizovat podle pohybů ve hře společně s vibrační odezvou, které mnohé hry posílají do ovladačů. Celkem by tak počet kompatibilních titulů měl přesáhnout dvě tisícovky. A samozřejmě jako u každého herního příslušenství, ani zde nesmí chybět RGB osvětlení.

Razer Enki Pro HyperSense
O pohyb se stará složitý mechanismus.

Bude se jednat o doplněk, který bude chtít mít u svého počítače každý, anebo jen další slepou uličku? Budeme si muset počkat na první nezávislé testy, které se objeví po příchodu židle někdy v průběhu tohoto roku. Dost bude rozhodovat také cena, která ještě nebyla zveřejněna, ale lze odhadovat, že nijak nízká nebude.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze