Razer představil židle, které vás doslova vtáhnou do hry

Razer představil židle, které vás doslova vtáhnou do hry
Fotografie: Razer
  • Razer Iskur V2 je vylepšenou verzí 6D židle pro hráče
  • Razer Project Esther je pak podložka na stávající židli, jejíž pohyb je synchronizován podle zvuku hry

Herní židle Razer Iskur V2 je nástupcem původní židle z roku 2020. Hlavní předností nového modelu je 6D nastavitelný a adaptivní systém bederní opěrky. Bederní opěrka, popisovaná jako jediná svého druhu, má pružinový mechanismus, který se přizpůsobuje hmotnosti a držení těla, spolu s manuálním ovládáním vyvýšení a výšky bederní oblasti.

Razer uvádí, že při navrhování modelu Iskur V2 získala zpětnou vazbu od odborníků na ergonomii a esportových komunit. Židle se dá naklonit až o 152 stupňů a umožňuje ovládat její sklon. Obsahuje pěnové polštáře s vysokou hustotou a je vyrobena ze syntetické kůže třídy EPU. Společnost popisuje, že nabízí rozsáhlé možnosti přizpůsobení výšky, polohy a úhlu, a má polštářek hlavy z paměťové pěny.

Po akvizici společnosti Interhaptics v roce 2022 představuje Razer Project Esther, což je první herní polštář s HD haptikou na světě. Polštář nebyl oznámen jako komerční produkt. Podobně jako masážní podložky na židli se Project Esther rozprostírá podél místa, kde sedíte, přes celá záda.

Podložka nabízí širokopásmovou haptiku s vysokým rozlišením díky 16 vestavěným motorům. V praxi to funguje tak, že technologie s nízkou latencí synchronizuje chování podložky podle zvuku ze hry. To vás má samozřejmě ještě více vtáhnout do hry. Má nastavitelné popruhy a podle Razeru je kompatibilní s většinou herních a kancelářských židlí.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze