Samsung Ballie je roztomilý robot s projektorem, který rozveselí vaši domácnost

Samsung Ballie je roztomilý robot s projektorem, který rozveselí vaši domácnost
Fotografie: Samsung
  • Ballie zabaví domácího mazlíčka, komunikuje s chytrou domácností a ještě zastoupí projektor
  • Přesná dostupnost či cena bohužel nebyla oznámena

Společnost Samsung je aktivní nejen v oblasti smartphonů, chytrých přívěsků, televizorů či reproduktorů, ale také v segmentu mnohem méně tradičních domácích elektrospotřebičů. Jedním z nich je nepochybně i na veletrhu CES 2024 představený robot Ballie v podobě roztomilé „kuličky“, jež se umí elegantně pohybovat po domácnosti a obstarávat nejrůznější potřeby. Kromě roztomilosti navíc Ballie vsází také na využití umělé inteligence (bez té by si dnes samozřejmě ani neškrtl), ale také velmi praktický integrovaný projektor, pomocí něhož zvládne promítat obraz na podlahu, zeď, ale třeba také strop.


Všechny jeho schopnosti má demonstrovat přiložené video, kde Ballie nejprve sleduje dovádění domácího mazlíčka. Ten má evidentně dlouhou chvíli a pustí se do dělání nepořádku, což je ihned nahlášeno majitelce, která dá povel, aby Ballie čtyřnohého mazlíčka zabavil pomocí pamlsků a jeho oblíbeného videa. Komunikace s majitelkou přitom probíhá skrze chat, podobně jakoby majitelka chatovala například s partnerem, který zůstal doma.

Další využití můžeme spatřit, jakmile se domů vrátí majitel. Ten si ihned přizve Ballieho do kanceláře, kde mu robot poslouží jako projektor. Projekčních schopností využije rovněž majitelka, která si spustí fitness program. Samozřejmostí je pak propojenlí Ballieho s dalšími Samsung produkty, jako třeba chytrými hodinkami Galaxy Watch či telefonem. Ballie rovněž před spaním upraví teplotu v místnosti a zkrátka se postará o vše, co je potřeba.

Ohledně dostupnosti robota bohužel výrobce nic nepřislíbil, údajně by však mohl dorazit mezi zákazníky v druhé polovině letošního roku, tak se nechme překvapit.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze