Robot Spot od Boston Dynamics připomíná, že umí také pracovat

Robot Spot od Boston Dynamics připomíná, že umí také pracovat
Fotografie: Boston Dynamics
  • Čtyřnohý robot Spot dostal řadu vylepšení
  • Ukazuje je ve videu, kde také předvádí své pracovní nasazení

Když se řekne Boston Dynamics, většině lidí se vybaví roboti připomínající lidi nebo psi, kteří se umějí pořádně odvázat. Nevynechají žádnou příležitost k tanci, ke sportu a jejich sláva už je taková, že se mohou poměřovat s těmi největšími hvězdami showbyznysu. Možná to proto bude znít nepravděpodobně, ale pořád se jedná o stroje určené pro práci.

Proto může nové video působit trochu nudně. Klip s názvem No Time To Dance ukazuje čtyřnohého robota, jak v průmyslovém prostředí plní řadu úkolů. Spot snímá hodnoty z měřidel, pomocí infračervené kamery skenuje některá zařízení a generuje pracovní příkazy pro lidské zaměstnance. A ano, pak si také trochu zatančí.

Hlavní důvod pro vznik videa je ale ukázka spousty drobných vylepšení, která dostala do vínku poslední generace robota. Má pět stereokamer, které vytváří plnobarevný obraz. Jeho tabletový ovladač byl vylepšen větší obrazovkou, dostal delší výdrž baterie a odolné pouzdro. Robot má nový „pelíšek“, respektive nový nabíjecí modul. Je také chytřejší a má nový čipset pro rychlejší zpracování umělé inteligence v zařízení + kompatibilitu s 5G.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze