Roušky budou povinné pro všechny děti od šesti let

Roušky budou povinné pro všechny děti od šesti let
Fotografie: unsplash.com
  • Ministerstvo zdravotnictvím úpravou nařízení reaguje na uprchlickou krizi
  • Nyní musí nosit ochranu dýchacích cest pouze děti, které zahájily školní docházku

Od poloviny března jsou respirátory povinné pouze ve veřejné dopravě, zdravotnických a sociálních zařízeních. Povinnost nosit ochranu dýchacích cest nyní platí pro děti, které zahájily školní docházku, navíc všechny děti do 15 let mohou nosit jen roušku. Ministerstvo zdravotnictví přišlo s návrhem, že by nyní měly povinnost nosit roušku všechny děti od 6 let věku. Dnes návrh projedná vláda. O úpravě nařízení informoval ČTK mluvčí ministerstva Ondřej Jakob.

Ministerstvo zdravotnictví přišlo s tímto návrhem poté, co do Česka přicestovali uprchlíci z Ukrajiny se svými dětmi, které zatím nenavštěvují žádné školské zařízení. Děti uprchlíků jsou osvobozeny od povinné školní docházky v Česku na tři měsíce od přicestování. Ministerstvo chce, aby se i na tyto děti vztahovala povinnost nosit ochranu dýchacích cest.

Diskuze ke článku
Radovan Burkovič
Radovan Burkovič
Zabijeme imunitu a zdraví tlamokryty všechny děcka, české i ukrajinské. Je úplně jedno, že žádným virem celé 2 roky netrpí. Styďte se, koronafašisti.
Miroslav Vaňousek
Miroslav Vaňousek
Debilní vláda vydává jenom debilní nařízení. Vzpomínám si na období vlády komunistů, kdy zde
byli v rámci internacionály přijímáni Kubánci, ti však museli projít 14-ti denní karanténou, kde byli zdravotně pečlivě vyšetřeni.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze