Rozhlédněte se! Airbnb přijde s možností virtuální prohlídky nemovitosti

Rozhlédněte se! Airbnb přijde s možností virtuální prohlídky nemovitosti
Fotografie: Airbnb
  • Často cestujete a využíváte služeb ubytovacího portálu Airbnb?
  • Pokud ano, potěší vás že si brzy prohlédnete nemovitost detailněji
  • Airbnb přidá možnost virtuální a rozšířené reality, která vám ucelí pohled na prostory

Vydáváte se často do zahraničí a nemáte rádi odosobněné hotelové pokoje? Pak jste již možná využili služeb Airbnb, které je ve světě krátkodobých pronájmů bytů, domů či pokojů nepopiratelným lídrem. Aby Airbnb ještě zlepšilo své služby, brzy přidá možnost, díky které si snadno uděláte obrázek o daném typu nemovitosti. A je přitom jedno, zda plánujete přebývat v malém bytě či větším sídle u moře.

Nový koncept je založen na virtuální a rozšířené realitě a dokáže celou nemovitost zhmotnit v efektního průvodce, ve kterém s lehkostí procházíte místnostmi a dokonce se můžete podívat i na vizualizaci celé nemovitosti. Díky tomu si snadno vizualizujete, jaké místnosti v jakém rozložení budete vlastně obývat. Nemovitosti se budou snímat trojrozměrně pomocí 360stupňových kamer.

Znáte to, na fotografiích může vypadat vše opravdu bez chyby, překvapení může nastat teprve až po nastěhování. Přesně takovým nepříjemným překvapením má nová funkce pomoci, navíc se nestane, že by majitel své nájemníky omylem mystifikoval co se prostoru týká. Kromě samotné prohlídky by podobné materiály mohly sloužit i jako průvodce hosta. Pokud například nebude vědět, jak nastavit termostat, krátké video v rozšířené realitě ho snadno provede.

Vzhledem k náročnosti celého projektu není zatím zřejmé, kdy se takto vizualizovaných bytů a domů dočkáme. Lze předpokládat, že si Airbnb nové dovednosti nejdříve otestuje u superhostitelů, kteří nabízejí luxusnější a větší nemovitosti v hlavních světových metropolích. Postupem času bychom se podobných prohlídek mohli dočkat globálně u ověřených hostitelů.

Zdroje: engadget.com, theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze