Rozšířená realita od IKEA vymaže váš nábytek a nahradí ho vlastním

Rozšířená realita od IKEA vymaže váš nábytek a nahradí ho vlastním
Fotografie: IKEA
  • Nejdříve naskenujete místnost
  • Posléze v aplikaci vymažete starý nábytek a nahradíte ho novým z nabídky
  • Funkce je prozatím dostupná pouze pro iPhony v USA

Problém s výběrem nábytku je, že ho obvykle vidíte na displeji nebo v prodejně. Co se rozměrů týče, můžete si sami poměrně jednoduše ověřit, jestli se na dané místo vejde – pak je tu ale problém s barevným a designovým ladění se zbytkem výbavy pokoje. To vyžaduje dobrou paměť a cit, ale i tak se vaše představy mohou dosti lišit od reality.

IKEA proto uvádí novou funkci založenou na umělé inteligenci a rozšířené realitě nazvanou IKEA Kreativ Scene Scanner. Pomocí aplikace pro iOS můžete naskenovat pokoj, vymazat z něj současný nábytek a umístit sem virtuální produkty, který má tento prodejce k dispozici. Pokud pokoj ještě nemáte zařízený nebo jej nechcete nahrávat, pak si můžete zkusit pohrát s designem interiéru v jednom z předpřipravených virtuálních pokojů.

IKEA app

Švédský výrobce a prodejce nábytku podle svého průzkumu zjistil, že více než 60 % zákazníků muselo od pandemie výrazně změnit rozložení domácnosti a 84 % chce mít kontrolu nad prostorem a místem, kde žijí. Rovněž vzrostl počet zákazníků, kteří více nakupují v domácnosti prostřednictvím digitálních kanálů.

Nová funkce je prozatím dostupná pouze pro novější iPhony a jenom v USA. Časem by se měla dostat i do aplikace pro Android a další země. Stejně tak se rozroste sestava virtuálního nábytku, který doplní i další bytové doplňky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze