Samsung Flip je nová interaktivní tabule s možností pokročilého sdílení

Samsung Flip je nová interaktivní tabule s možností pokročilého sdílení
  • Samsung představil konkurenci pro Surface Hub a Google Jamboard
  • Jedná se obří interaktivní tabuli, která pomůže se záznamem důležitých setkání
  • Umožní navíc pokročilé sdílení skrze mobilní telefon, a to pouhým dotykem

Na začátek stačí dva údaje – úhlopříčka 55 palců (téměř 1,4 metru) a 4K rozlišení. Nový Samsung Flip WM55H je obří digitální a tedy interaktivní tabule, která jde přímo proti Google Jamboard a Surface Hubu. Nástěnku mohou najednou ovládat až 4 lidé, a to pomocí dotykového pera, případně přímo prsty. Formát zobrazovače je 16:9, díky vysokému rozlišení nabídne Flip i vcelku slušnou jemnost.

Díky své konstrukci lze Flip umístit jak vertikálně, tak také horizontálně. Jedná se o ideální a moderní náhradu za běžný flipchart, který můžeme vídat v mnoha společnostech. Aby bylo ovládání rozměrné digitální nástěnky co možná nejpohodlnější, bude se Flip dodávat i s nastavitelným stojanem na kolečkách, který se postará jak o upevnění, tak také o částečný náklon celé stanice.

Samsung Flip

Flip není jen digitální nástěnka, nabídne i rozšiřující porty (například pro připojení Flipu jakožto externího monitoru) a díky připojení k internetu zvládne sdílet výsledek i mezi připojené smartphony. Tím usnadní záznam celé události a každý si například z prezentace odnese domů to podstatné. Flip zvládne sdílet obsah i opačným směrem, tedy ze smartphonu/tabletu/notebooku přímo do zařízení, Flipem pak lze propojené zařízení vzdáleně ovládat. Párování smartphonu a Flipu je zajištěno pomocí NFC čipu. Doprovodný software umožní pokročilou práci s obrázky, grafy a samozřejmě také dokumenty. Interní paměť zařízení činí 8 GB, což není mnoho, pro dané zaměření však jde o dostatečnou kapacitu.

Samsung Flip běží na speciálně upraveném operačním systému Tizen 3.0, o jehož vývoj se stará samotný Samsung. Pro každou schůzku je k dispozici až 20 digitálních listů, mezi kterými lze jednoduše vyhledávat, celý obsah lze následně nasdílet, uložit na USB disk, případně bezdrátově vytisknout na podporované tiskárně.

Samsung Flip

Do prodeje se novinka dostane již koncem měsíce a z tuzemského zastoupení máme informace, že by se novinka měla dostat i na náš trh. Dorazí však trochu později, konkrétně v březnu, a to za zatím neznámou cenu.

Zdroj: news.samsung.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze