Samsung C-Lab představil směrové reproduktory i pomocníka pro zrakově postižené

Samsung C-Lab představil směrové reproduktory i pomocníka pro zrakově postižené
  • Samsung pracuje nejen na projektech pro aktuální rok, ale i na projektech do budoucna
  • Projekt C-Lab aktuálně představil speciální směrové reproduktory
  • Zajímavě vypadají i brýle pro uživatele se zrakovým postižením

Jihokorejský Samsung na veletrzích CES v Las Vegas prezentuje nejen novinky, ale také projekty do budoucna, za kterými stojí vývojářská část zvaná C-Lab. Ani letošní rok nebude výjimkou a Samsung ukáže například reproduktory S-Ray. V této nové řadě mají být tři různé modely. Dva vypadají poměrně klasicky, jen budou zaměřeny na směrový proud zvuku, který má slyšet pouze jeden člověk. Poslední reproduktor S-Ray se bude nosit kolem krku. Právě ten má přinést možnost poslouchat svou oblíbenou hudbu, nemít nic v uších a současně nerušit nikoho v okolí.

Zatímco reproduktory, ani speciální směrové, dnes už nikoho vyloženě nepřekvapí, další vychytávky již mohou oslnit. Druhá novinka se totiž týká chytrých brýlí Relumino, které budou určeny pro uživatele s určitým zrakovým postižením. Vše je v základu testováno na brýlích pro virtuální realitu. Prostřednictvím telefonu a aplikace mohou brýle například eliminovat vaši vadu při čtení textu. Ten bude nejen ostřejší, ale současně jej lze invertovat do různých barev. Relumino si však poradí i s problémem, kdy uživatel dokáže rozlišiti pouze světlo a tmu. Vyřeší též problém, kdy uživatelé trpí „tunelovým viděním“, či naopak nevidí střed svého pohledu.

Novinky od Samsung C-Lab: reproduktory S-Ray, brýle Relumino a asistent pro dýchání GoBreath

Samsung věří, že by brýle Relumino mohli zásadně pomoci spoustě postiženým lidem aktivně žít a fungovat. Zatímco testy probíhají na brýlích pro virtuální realitu, případný finální produkt se má více podobat klasickým slunečním brýlím, které jsou mnohem vhodnější pro běžné nošení.

Poslední vychytávka nese název GoBreath a je určena uživatelům, kteří trpí poruchami dýchání či mají jakýkoliv jiný problém s plícemi. Půjde o speciálního pomocníka, který by vás měl opět naučit správně dýchat. V aplikaci ihned uvidíte své pokroky a díky sdílení do cloudu bude vaše počínání moci sledovat i váš ošetřující lékař.

Všechny produkty C-Lab bychom měli mít možnost spatřit na blížícím se veletrhu CES 2018, kterého se naše redakce bude účastnit. Není však jistotou, že se všech tří výše představených produktů nakonec dočkáme na běžném trhu.

Zdroj: news.samsung.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze